Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πω πω χελώνες! Απίστευτο βίντεο από την Κόστα Ρίκα

Πω πω χελώνες! Απίστευτο βίντεο από την Κόστα Ρίκα

Φανταστείτε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με χιλιάδες θαλάσσιες χελώνες. Τώρα φανταστείτε χίλια γήπεδα ποδοσφαίρου με χιλιάδες θαλάσσιες χελώνες. Αυτή την εικόνα αντίκρισε η θαλάσσια βιολόγος Vanessa Bézy στην Κόστα Ρίκα το Νοέμβριο του 2016.

Το σημείο αυτό είναι ένα από τα πολλά στον κόσμο που είναι γνωστό ως το σημείο που επιλέγουν θαλάσσιες χιλιάδες χελώνες που κατευθύνονται στην ακτή για να γεννήσουν.

Το υλικό ανέβηκε στο YouTube αυτή την εβδομάδα από την βιολόγο η οποία χρησιμοποίησε ένα drone και το θέαμα που κατέγραψε είναι πραγματικά συγκλονιστικό.

«Όλοι όσοι έβλεπαν το βίντεο πάθαιναν σοκ», λέει η βιολόγος και αυτό όπως είπε την οδήγησε να το ανεβάσει στο YouTube.

Η Bézy μαζί με συναδέλφους της έκαναν μια μεγάλη μελέτη το 2017 που βασίστηκε στα πλάνα που είχαν καταγράψει έναν χρόνο πριν. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους υπήρχαν 2,086 θαλάσσιες χελώνες ανά τετραγωνικό. Αυτό το φαινόμενο που συμβαίνει κάθε χρόνο εντυπωσιάζει ακόμα και τους ίδιους τους επιστήμονες που δεν έχουν ακόμα καταλήξει πως καταφέρνουν και συντονίζονται τόσες χιλιάδες χελώνες. Βλέποντάς το σκεφτείτε ότι υπάρχουν και άλλες κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Δείτε το βίντεο

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις