Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ποια είναι η καλύτερη θέση για να κάθεστε στο αεροπλάνο

Ποια είναι η καλύτερη θέση για να κάθεστε στο αεροπλάνο

Δεν είναι μόνο η θέση στο παράθυρο η ιδανική θέση σε ένα αεροπλάνο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας για την επιλογή της κατάλληλης θέσης.

Φοβάστε τις αναταράξεις; Θέλετε χώρο να ακουμπάτε το κεφάλι σας; Ξέρετε σε ποια θέση έχετε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης στη δυσάρεστη πιθανότητα συντριβής; Πού να καθίσετε για να μη σας ενοχλεί ο θόρυβος; Για όλα τα παραπάνω, υπάρχουν πλέον ξεκάθαρες απαντήσεις.

Φυσικά, όλοι οι επιβάτες θέλουν να κάθονται στο παράθυρο! Εκτός από το γεγονός ότι έχεις όμορφη θέα, έχεις χώρο να ακουμπήσεις το κεφάλι σου για να ξεκουραστείς, η θέση στο παράθυρο είναι και η καλύτερη από θέμα υγιεινής. Τα άτομα που κάθονται στο διάδρομο τείνουν να επισκέπτονται πιο συχνά την τουαλέτα και να μεταφέρουν με τα χέρια τους μικρόβια στη θέση τους.

Είναι ήδη γνωστό ότι οι θέσεις στα φτερά του αεροπλάνου είναι οι ιδανικές για όσους φοβούνται τις αναταράξεις. Αν λοιπόν φοβάστε τα αεροπλάνα και τις αναταράξεις καθίστε στη μέση του αεροσκάφους. Μπορεί η αίσθηση αναταράξεων να ελαττώνεται μεν αλλά σε μικρό βαθμό, ωστόσο για όσους φοβούνται, ακόμα και αυτή η μικρή διαφορά έχει σημασία.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι θέσεις κοντά στην ουρά του αεροπλάνου είναι καλύτερες σε σχέση με τις μπροστινές. Ο λόγος είναι ότι όσοι κάθονται σε αυτές τις θέσεις έχουν 40% πιθανότητες να επιβιώσουν από μία συντριβή. Οι θέσεις από τα φτερά και πίσω έχουν υψηλά ποσοστά επιβίωσης. Ακόμη, οι θέσεις στη μέση του αεροσκάφους εγγυώνται ότι δεν θα ενοχλείστε από την ουρά για τουαλέτα.

Αν από την άλλη σας ενοχλεί ο πολύ θόρυβος, καθίστε όσο πιο μπροστά γίνεται. Ο θόρυβος στο πίσω μέρος του αεροπλάνου είναι ισχυρός και αυτό γιατί εκεί βρίσκονται οι κινητήρες. Βέβαια, το αντίθετο συμβαίνει με τα μικρά αεροπλάνα που κινούνται με έλικες.

Και αν τύχει και δεν είστε ευχαριστημένος με τη θέση σας, αρκεί να έχετε μαζί σας λίγη σοκολάτα ή γλυκά. Η ζάχαρη βοηθά ώστε να σας φτιάξει τη διάθεση και να έχετε ένα ήρεμο ταξίδι παρά τις όποιες αντιξοότητες.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη πτήση…

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις