Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Πώς είναι σήμερα το καστ της ταινίας Goodfellas

Πώς είναι σήμερα το καστ της ταινίας Goodfellas

Το 1990 έκανε πρεμιέρα η ταινία Goodfellas του Μάρτιν Σκορτσέζε. Δείτε πώς είναι σήμερα το καστ της ταινίας.

Είκοσι επτά ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη κινηματογραφική προβολή της ταινίας, Goodfellas. Το καστ πρόσφατα ξανασυναντήθηκε και μίλησε για την ταινία που αγάπησε το κοινό.

Πριν 2 χρόνια, στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Tribeca, στη Νέα Υόρκη, το καστ του Goodfellas ξανασυναντήθηκε 25 χρόνια μετά την προβολή της ταινίας. Στο Φεστιβάλ προβλήθηκε μια επεξεργασμένη εκδοχή της ταινίας.  Ύστερα, ακολούθησε συζήτηση με τον Scorsese και το καστ, συμπεριλαμβανομένων των Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Λορέν Μπράκο, Ρέι Λιότα και Πολ Σορβίνο.

”Ήμουν πολύ περήφανος για την ταινία πριν από 25 χρόνια, και είμαι εξίσου περήφανος και τώρα”, είχε δηλώσει τότε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Το Goodfellas είναι αμερικανική βιογραφική αστυνομική ταινία του 1990, σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε. Το σενάριο το έγραψε ο ίδιος ο Σκορτσέζε, σε συνεργασία με τον Νίκολας Πιλέγκι, το οποίο βασίστηκε σε βιβλίο του τελευταίου, το Wiseguy. Πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζο Πέσι και Ρέι Λιότα. Η ταινία εξιστορεί την άνοδο και την καθόδο της μαφίας, στην οποία συμμετείχε ο Χένρι Χιλ.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 9 Σεπτεμβρίου 1990, στο Φεστιβάλ Βενετίας, ενώ τον ίδιο μήνα κυκλοφόρησε και στις ΗΠΑ. Η ταινία έλαβε καλές κριτικές ως επί το πλείστον. Με συνολικό μπάτζετ 25 εκατομμύρια δολάρια, η ταινία κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 46 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ. Υπήρξε υποψήφια για έξι βραβεία Όσκαρ: Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας, μεταξύ, κερδίζοντας τελικά ένα Β’ Ανδρικού Ρόλου, για την ερμηνεία του Πέσι. Μεγαλύτερη επιτυχία είχε στα BAFTA, όπου κέρδισε σε έξι κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και οι αντίστοιχες με τις προαναφερθείσες.

Το Goodfellas θεωρείται μία από τις σημαντικότερες ταινίες στο είδος των αστυνομικών ταινιών (crime film). To 2000 επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου και εισήλθε στο National Film Registry ως «πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική». Το θέμα και το ύφος της ταινίας έχει επηρεάσει πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Ο Σκορτσέζε, μετά από αυτήν την ταινία κυκλοφόρησε άλλες δύο που είχαν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα: Casino (1995) και Ο Πληροφοριοδότης (2006).

Πηγή βίντεο: TODAY

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις