Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Πώς κάνουν ηλιοθεραπεία οι λεμούριοι [vid]

Πώς κάνουν ηλιοθεραπεία οι λεμούριοι [vid]

Οι λεμούριοι του ζωολογικού πάρκου της Αγγλίας μόλις δουν ήλιο, το απολαμβάνουν και με το παραπάνω! Δείτε τον αστείο τρόπο που κάνουν ηλιοθεραπεία.

Κάτι πολύ αστείο συμβαίνει στο ζωολογικό πάρκο Twycross Zoo της Αγγλίας. Εκεί όταν βγαίνει ο ήλιος, πράγμα όχι τόσο συχνό όσο στην χώρα μας, τόσο οι Άγγλοι όσο και τα ζώα το ευχαριστιούνται με το παραπάνω.

Οι λεμούριοι ανοίγουν διάπλατα τα χέρια τους και υψώνουν το κεφάλι τους για να απολαύσουν τη ζεστή μέρα στο πάρκο.  Οι επισκέπτες του ζωολογικού πάρκου ανυπομονούν να δουν από κοντά τα ζώα αυτά που εκτός από την ξεκαρδιστική ηλιοθεραπεία τους, είναι πολύ φιλικά ακόμα και στα παιδιά.

Ο λεμούριος είναι είδος προπίθηκου. Αποτελεί ενδημικό είδος στη Μαδαγασκάρη και το είδος καφέ λεμούριος απειλείται με εξαφάνιση. Η ονομασία τους προέρχεται από το λατινικό lemures, που σημαίνει: «πνεύματα της νύχτας» και αναφέρεται στα έντονα και εκτυφλωτικά μάτια των νυκτόβιων ειδών. Θεωρείται η πιο αρχέγονη οικογένεια θηλαστικών. Ζούσαν σε όλο τον κόσμο, ωστόσο δεν κατάφεραν να επικρατήσουν όταν εμφανίστηκαν οι πίθηκοι.

Δείτε το βίντεο:

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις