Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Προσπαθεί δυο χρόνια να πείσει τους δικαστές ότι δεν είναι νεκρός!

Προσπαθεί δυο χρόνια να πείσει τους δικαστές ότι δεν είναι νεκρός!

Ο λόγος για έναν Ρουμάνο η σύζυγος του οποίου είχε δηλώσει τον θάνατό του πριν από δυο χρόνια. Τον Μάρτιο δικαστήριο του Βάσλουι, στη βορειοανατολική Ρουμανία, αρνήθηκε να ακυρώσει το πιστοποιητικό θανάτου του Κονσταντίν Ρέλιου, 63 ετών, αν και εκείνος παρουσιάστηκε ενώπιον των δικαστών.

Το δικαστήριο δεν εξήγησε τους λόγους που το οδήγησαν να απορρίψει το αίτημα του Κονσταντίν Ρέλιου, όμως σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, είχε υποβληθεί εκτός προθεσμίας.  Αρνούμενος να αποδεχθεί το καθεστώς του «ζωντανού- νεκρού», ο 63χρονος υπέβαλε νέο αίτημα το οποίο τελικά έγινε δεκτό από δικαστήριο του Μπάρλαντ, τη γενέτειρά του. Όμως ο Ρέιλου θα πρέπει να περιμένει ακόμη ένα μήνα προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι είναι ζωντανός, καθώς στο διάστημα αυτό οποιοσδήποτε έχει αμφιβολίες για το γεγονός μπορεί να ασκήσει έφεση.

Ο 63χρονος μάγειρας πήγε τη δεκαετία του 1990 στην Τουρκία για να εργαστεί. Όταν επέστρεψε στη Ρουμανία τον Ιανουάριο ανακάλυψε ότι η σύζυγός του είχε δηλώσει τον θάνατό του, καθώς δεν είχε νέα του. Η επιστροφή του από τους νεκρούς έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη για τον Ρέλιου, καθώς βασίζεται στη στήριξη των γειτόνων του για να ζει αφού εφόσον δεν υπάρχει επίσημη απόδειξη ότι είναι ζωντανός δεν μπορεί να εργαστεί νόμιμα ή να λάβει κοινωνικά επιδόματα.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις