Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Σουηδία: Τάρανδος μπήκε σε γραμμή του μετρό στη Στοκχόλμη διακόπτοντας τα δρομολόγια

Σουηδία: Τάρανδος μπήκε σε γραμμή του μετρό στη Στοκχόλμη διακόπτοντας τα δρομολόγια

Ένας τάρανδος έκανε την εμφάνισή του σε γραμμή του Μετρό της Στοκχόλμης στη Σουηδία. Αποτέλεσμα ήταν να σταματήσουν προσωρινά τα δρομολόγια σε ολόκληρη τη σιδηροδρομική γραμμή.

Ο τάρανδος «επισκέφθηκε» σήραγγες μίας γραμμής του Μετρό στα προάστια της Στοκχόλμης στη Σουηδία, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των υπόγειων σιδηροδρομικών γραμμών.

«Περίπου στις 8 το πρωί, λάβαμε ειδοποίηση από την αστυνομία που μάς είπε ότι ένας τάρανδος περιφερόταν» κοντά στο μητροπολιτικό δίκτυο, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κλες Κεϊσού, εκπρόσωπος της SL, της αρχής οργάνωσης δημόσιων μεταφορών της σουηδικής πρωτεύουσας.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί (1 μ.μ. ώρα Ελλάδας), το ζώο μπήκε στη ζώνη του Μετρό, πιθανώς διασχίζοντας τον φράχτη που προστατεύει τις ράγες.

Έπειτα το θηλαστικό κινήθηκε μέσα από σήραγγες μεταξύ τεσσάρων σταθμών, οδηγώντας την SL να διακόψει την κυκλοφορία σε ολόκληρη τη σιδηροδρομική γραμμή.

Λεωφορεία δρομολογήθηκαν για την εξυπηρέτηση των επιβατών, πρόσθεσε ο Κεϊσού.

Αστυνομία, θηροφύλακες και προσωπικό από το μητροπολιτικό δίκτυο στάλθηκαν στην τοποθεσία για να προσπαθήσουν να βγάλουν έξω από τις σήραγγες τον τάρανδο, ή να τον σκοτώσουν ως έσχατη λύση!

«Κάναμε τρύπες στον φράχτη για να του δείξουμε την έξοδο, αλλά δεν ανταποκρίνεται», είπε ο Κεϊσού. «Αλλά είναι δύσκολο, τρέχει παντού και γρήγορα».

«Προσπαθούμε να τον οδηγήσουμε σε ένα σημείο, αν αναγκαστούμε να τον σκοτώσουμε, η ελπίδα είναι το ζώο να μείνει ασφαλές» το ζώο, τόνισε.

Η SL ελπίζει ότι η κυκλοφορία μπορεί να επαναληφθεί αργότερα την Τετάρτη (27.09.2023).

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις