Δευτέρα, 15 Απρ.
28oC Αθήνα

Στέκεται όρθιο το αυγό κατά την διάρκεια έκλειψης ηλίου;

Στέκεται όρθιο το αυγό κατά την διάρκεια έκλειψης ηλίου;

Πολλές είναι οι θεωρίες για περίεργα πράγματα που συμβαίνουν κατά την διάρκεια της έκλειψης ηλίου.

Υπάρχει λένε μια θεωρία που αναφέρει ότι κατά την διάρκεια μιας έκλειψης ηλίου αν προσπαθήσεις να στήσεις ένα αυγό από την μυτερή του πλευρά, τότε αυτό στέκεται και δεν πέφτει. Το πείραμα αναπαρήγαγε από το twitter μέχρι και το CBS κατά την διάρκεια της έκλειψης ηλίου της 26ης Δεκεμβρίου που ήταν και η τελευταία για το 2019. Τα σχόλια βέβαια όσων βλέπουν το βίντεο δείχνουν δυσπιστία και μιλούν για την γωνία από την οποία έχουν τραβηχτεί τα πλάνα.

Δείτε το βίντεο

https://www.instagram.com/p/B6ios-zg3NE/?utm_source=ig_web_copy_link

Σύμφωνα με μια λαϊκή θεωρία, το αυγό θα σταθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο όταν η Σελήνη καλύπτει τον Ήλιο και κατά τη διάρκεια της εαρινής ισημερίας, λόγω της αυξημένης βαρύτητας. Αν και αυτή η «επιστημονική» εξήγηση έχει ήδη καταρριφθεί, πολλοί ασιάτες προσπάθησαν να την επαληθεύσουν την ώρα που χιλιάδες συμπατριώτες τους παρακολουθούσαν τη σπάνια, δακτυλιοειδή έκλειψη Ηλίου στη νοτιοανατολική Ασία.
Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν ότι πάρα πολλοί κατάφεραν να ισορροπήσουν άψογα το αυγό σε διάφορες επιφάνειες –σε άμμο, σε ένα τζάμι παραθύρου, σε ένα πιάτο– ενώ ήταν σε εξέλιξη η έκλειψη.
Ο Χακίμ Μαρούφ, πατέρας δύο παιδιών, βιντεοσκόπησε τα όρθια αυγά στον δρόμο και σε ένα πλακόστρωτο πεζοδρόμιο, αφού ένας φίλος του μίλησε για αυτή τη θεωρία. «Είναι ένα πείραμα για τα παιδιά μου», είπε.
Ο Δρ. Τσονγκ Χον Γιου, συνταξιούχος φυσικός από το Πανεπιστήμιο Επιστημών της Μαλαισίας, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να επιβεβαιώνει τη θεωρία. «Μπορείτε να κάνετε το ίδιο πείραμα αύριο, πριν ή μετά από κάποια έκλειψη. Είναι εύκολο να γίνει. Όμως είναι διασκεδαστικό να το κάνεις κατά τη διάρκεια της έκλειψης, γιατί έτσι τα παιδιά δείχνουν ενδιαφέρον για την επιστήμη και την αστρονομία», είπε.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις