Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Στην Ιαπωνία όλο και περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από “εργασιομανία”

Στην Ιαπωνία όλο και περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από “εργασιομανία”

Καλλιτέχνης ζωγράφισε με άσπρη κιμωλία ανθρώπους πεσμένους στο έδαφος μετά από μια σκληρά εργαζόμενη μέρα. Αυτό είναι ένα σύμπτωμα ενός τεράστιου προβλήματος στην Ιαπωνία.

Άνθρωποι πεσμένοι στο έδαφος με μία άσπρη γραμμή γύρω τους. Δεν είναι νεκροί, δεν είναι τόπος εγκλήματος, είναι εργασιομανείς στο Τόκιο που κοιμούνται στο δρόμο μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά.

Οι φωτογραφίες με τα κορμιά τους στο έδαφος τραβήχτηκαν από την παραγωγό ταινιών, Allegra Pacheco. Η νεαρή επισκέφτηκε την Ιαπωνία για πρώτη φορά το 2012. “Σοκαρίστηκα με το γεγονός ότι η θέα ανθρώπων με σακάκια και γραβάτες να κοιμούνται στο δρόμο, ήταν τόσο κοινή! Μου φάνηκε ενδιαφέρον να ζωγραφίσω μια άσπρη γραμμή γύρω τους και να τα κάνω να φαίνονται σαν πτώματα μετά από ανεξιχνίαστο έγκλημα!”, δηλώνει η ίδια στο Now This.

Και συμπληρώνει: “Το έκανα γιατί ήθελα να το θυμάμαι. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να δουλεύεις τόσο πολύ ώστε να σε παίρνει ο ύπνος στον δρόμο. Είναι ένα σύμπτωμα ενός τεράστιου προβλήματος στην Ιαπωνία. Έχουν μια κουλτούρα εργασιομανίας ικανή να τους οδηγήσει στον θάνατο”.

Σύμφωνα με έρευνες, 23% του εργατικού δυναμικού της Ιαπωνίας συμπληρώνει πάνω από 80 ώρες υπερωρίας τον μήνα. Επιπλέον, έναν στους πέντε εργαζόμενους κινδυνεύει να πεθάνει από εργασιομανία. Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν υπερβολικά έχουν την τάση να παθαίνουν καρδιακά προβλήματα ακόμα και να επιχειρούν αυτοκτονία.

Στην Ιαπωνία, υπάρχει και λέξη για αυτό το φαινόμενο που ονομάζεται, karoshi. Karoshi σημαίνει “θάνατος από εργασιομανία”.

Δείτε το βίντεο:

Death By Overwork: Karoshi in Japan

Why are people in Japan literally working themselves to death?

Gepostet von NowThis am Sonntag, 29. Oktober 2017

Πηγή βίντεο: NowThis

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις