Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Η συμμορία παππούδων που “ρήμαξε” το Χάτον Γκάρντεν

Η συμμορία παππούδων που “ρήμαξε” το Χάτον Γκάρντεν

Μια συμμορία που έχει γράψει Ιστορία και ένα σχέδιο που θυμίζει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Πώς μια συμμορία ηλικιωμένων λήστεψε κοσμήματα, χρυσό και μετρητά.

Ο 77χρονος John ‘Kenny’ Collins, ο 69χρονος Terry Perkins, ο 78χρονος Brian ‘The Guv’nor’ Reader, ο 62χρονος Daniel Jones και ο 60χρονος Carl Wood δεν είναι πέντε απλοί οικογενειάρχες, είναι μέλη μιας συμμορίας που ρήμαξε τα πάντα στην αίθουσα χρηματοκιβωτίου της εταιρείας Hatton Garden Safety Deposit Ltd.

Πώς το κατάφεραν;

Η παρέα δεν λειτούργησε μόνη της… Ο άνθρωπος που παραμένει μυστήριο έως και σήμερα, ο “εγκέφαλος” της συμμορίας είναι ο Basil. Στις 2 Απριλίου του 2015 την αργία του καθολικού Πάσχα, η συμμορία αποφάσισε να χτυπήσει την αίθουσα της Hatton Garden Safety Deposit Ltd αφού εκείνη τη μέρα θα δούλευε λιγότερο εργατικό δυναμικό.

Ο λεγόμενος «Basil» μπήκε πρώτος παραβιάζοντας τις πόρτες με άνεση και γνωρίζοντας κωδικούς. Φαίνεται ότι ο ηλικιωμένος πρέπει να δούλευε παλιά εκεί. Έτσι, άνοιξε την έξοδο κινδύνου για τους συνεργούς του που περίμεναν απέξω. Εκείνοι με τη βοήθεια μας υδραυλικής αντλίας άνοιξαν περισσότερες από 70 θυρίδες ασφαλείας. Ντυμένοι με στολές καθαριστών κουβάλησαν διαμάντια και αντικείμενα αξίας μέσα σε κάδους απορριμάτων μέσα από το φρεάτιο του ασανσέρ.

Η συμμορία την γλίτωσε για λίγο…

Κάτι πήγε στραβά και χτύπησε ο συναγερμός. Ο φρουρός που έφτασε για να ελέγξει, είδε τις πόρτες απαραβίαστες και συμπέρανε ότι μάλλον θα χτύπησε κατά λάθος. Λίγες μέρες μετά η ληστεία έγινε αντιληπτή και μικρά αλλά σημαντικά λάθη των μελών της συμμορίας οδήγησαν τελικά στη σύλληψή σχεδόν όλων των μελών της συμμορίας. Λίγο καιρό μετά κρίθηκαν ένοχοι για την κλοπή κοσμημάτων, χρυσού και μετρητών και σήμερα σχεδόν όλοι εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Αποτέλεσμα; Η «μεγαλύτερη λεία» στην ιστορία της Βρετανίας, δηλ. κοσμήματα, χρυσό και μετρητά αξίας 14 εκατομμυρίων λιρών.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: Thoughty2

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις