Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η συντομότερη πτήση διαρκεί ένα λεπτό και είκοσι δευτερόλεπτα!

Η συντομότερη πτήση διαρκεί ένα λεπτό και είκοσι δευτερόλεπτα!

Ο κυβερνήτης Colin Mcallister κάνει εδώ και 50 χρόνια τη συντομότερη πτήση που έχει υπάρξει ποτέ! Δείτε γιατί είναι απαραίτητη για τους κατοίκους.

“Κυρίες και κύριοι είμαι ο κυβερνήτης Colin Mcallister και σας καλωσορίζω στην πτήση μας. Η πτήση θα διαρκέσει ένα λεπτό και είκοσι δευτερόλεπτα”, ακούγεται να λέει ο πιλότος στους επιβάτες της συντομότερης πτήσης του κόσμου!

Στο Westray Island Airport δρομολογούνται καθημερινές πτήσεις που διανύουν μια απόσταση 1,7 χιλιομέτρων. Η πτήση συνδέει τα μικρά νησάκια του συμπλέγματος Orkney Islands της Σκωτίας. Το σύμπλεγμα αριθμεί 70 νησάκια από τα οποία τα 20 είναι κατοικημένα. Στο νησί Papa Westray μένουν μόνιμα μόλις 100 κάτοικοι.

O κυβερνήτης αναφέρει στο Great Big Story ότι το μικρό αεροσκάφος χωρά μόλις 8 επιβάτες και φτάνει έως τα 350 πόδια ύψος. Γιατί όμως είναι απαραίτητη αυτή η πτήση; “Υπάρχουν τόσοι λίγοι κάτοικοι στα νησάκια εδώ που το να δημιουργηθούν γέφυρες δεν θα είχε οικονομικό κέρδος, παρά μόνο έξοδα. Αν ζεις επομένως εδώ, ο μόνος τρόπος να μετακινηθείς ανάμεσα στα νησάκια είναι είτε το πλοίο που είναι πάρα πολύ αργό, είτε με την πτήση μας!”, συμπληρώνει ο ίδιος.

Κάτοικος του νησιού δηλώνει: “Είμαι μουσικός και κάνω μαθήματα σε παιδάκια. Παίρνω το αεροπλάνο κάθε μέρα για να πάω σε σπίτια σε όλα τα κοντινά κατοικημένα νησάκια. Είναι σαν λεωφορείο!”.

“Το κάνω αυτό 50 χρόνια. Έχουμε 4 πυροσβέστες και 2 άτομα που ελέγχουν την πτήση. Είμαστε μια καλοκουρδισμένη εταιρεία και το μόνο μας παράπονο είναι που δεν έχουμε υπηρεσία φαγητού και ποτού στις πτήσεις μας!”, καταλήγει ο μοναδικός πιλότος του συμπλέγματος νησιών της Σκωτίας.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: Great Big Story 

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις