Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Συσκευή αυτοκτονίας αφαιρεί τη ζωή με το πάτημα ενός κουμπιού

Συσκευή αυτοκτονίας αφαιρεί τη ζωή με το πάτημα ενός κουμπιού

Η συσκευή αυτοκτονίας Sarco Machine… υπόσχεται να αφαιρέσει ανώδυνα τη ζωή αυτού που το επιθυμεί. Η συσκευή διχάζει και οι απόψεις διίστανται.

Η Βικτόρια της Αυστραλίας έγινε η πρώτη πολιτεία που επέτρεψε την ευθανασία σε όσους βρίσκονται στο τελικό στάδιο μιας ανίατης ασθένειας. O Φίλιπ Νίτσκ, ένας από τους φανατικούς υποστηρικτές στο δικαίωμα της ευθανασίας στην Αυστραλία, θέλει να κάνει τον κόσμο να πεθαίνει κατά βούληση μέσα από μία μηχανή δικής του έμπνευσης.

Επιλογή για έναν “ανώδυνο και κομψό θάνατο”

To ιδιότυπο gadget φέρει τον τίτλο Sarco Machine. Η τρισδιάστατης εκτύπωσης συσκευή αποτελείται από μία κάψουλα. Οι πελάτες, μόλις ξαπλώσουν μέσα σε αυτήν, μπορούν να πατήσουν ένα κουμπί, απελευθερώνοντας άζωτο.

Το άτομο σύντομα αρχίζει να χάνει τις αισθήσεις του και πεθαίνει, σύμφωνα με τον Νίτσκ. «Ο θάνατος στη Sarco είναι ανώδυνος, αξιόπιστος, κομψός και στυλάτος. Δεν πρόκειται για αίσθηση πνιγμού ή ασφυξίας, αφού απλά ο χρήστης αναπνέει εύκολα σε περιβάλλον χαμηλού οξυγόνου», λέει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η συσκευή έχει προκαλέσει έντονη διαμάχη. Η Νάνσι Βάλκο, εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Νοσοκόμων Υπέρ της Ζωής στο Μιζούρι, της οποίας η κόρη αυτοκτόνησε αφού διάβασε ένα βιβλίο για τις «πρακτικές πτυχές της αυτολύτρωσης», δήλωσε στη βρετανική Daily Mail ότι η υποβοηθούμενη αυτοκτονία μπορεί εύκολα να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης.

“Αν έχεις το δώρο της ζωής θα πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να αποχωριστείς αυτό το δώρο όποτε το θελήσεις εσύ!”, καταλήγει από την άλλη μεριά ο Νίτσκ.

Δείτε το βίντεο:

Pro-euthanasia activist invents 'suicide machine'

A pro-euthanasia activist has invented a 3D printed 'suicide machine' that enables occupants to kill themselves at the press of a button.

Gepostet von TRT World am Dienstag, 17. April 2018

Πηγή βίντεο: TRT World

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις