Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τατουάζ εντοπίζει αν είστε καλά ή όχι στην υγεία σας! [vid]

Τατουάζ εντοπίζει αν είστε καλά ή όχι στην υγεία σας! [vid]

Ανάλογα με το χρώμα που παίρνει το τατουάζ, σας προειδοποιεί αν είστε καλά ή όχι στην υγεία σας. Δείτε το viral βίντεο.

Ένα βίντεο με τατουάζ κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες. Ο λόγος; Το τατουάζ δεν είναι ένα απλό σχέδιο αλλά λειτουργεί σαν “ανιχνευτής υγείας”! Τι πάει να πει όμως αυτό; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Το πρόγραμμα DermalAbyss είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ φοιτητών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της  Μασαχουσέτη (ΜΙΤ), Κάτια Βέγκα, Ξιν Λιού, Βιρτζ Καν και Νικ Μπάρι με επίσης φοιτητές του Ιατρικού σχολείου του Χάρβαρντ, Αλί Yetisen και Nan Jian.

Ελπίζοντας να μετατρέψουν το σώμα σε μια “διαδραστική οθόνη”, ανέπτυξαν μια μέθοδο για την αντικατάσταση των μελανιών τατουάζ με βιοαισθητήρες – υγρά που αλλάζουν χρώμα σε απόκριση μεταβολών στην κυκλοφορία του αίματος. Mε άλλα λόγια, το τατουάζ αλλάζει χρώμα ανάλογα με τις αλλαγές του σώματός μας, προειδοποιώντας μας με αυτόν τον τρόπο αν κάτι πάει στραβά.

“Αναπτύξαμε τέσσερις βιοαισθητήρες, αντιδρώντας σε τρία κομμάτια βιοχημικών πληροφοριών στο σωματικό υγρό και σε μεταβαλλόμενα χρώματα”, δήλωσε η ομάδα. Και συνέχισε: “Ο αισθητήρας pH αλλάζει μεταξύ μωβ και ροζ, ο αισθητήρας γλυκόζης μετακινείται μεταξύ μπλε και καφέ, το νάτριο και ένας δεύτερος αισθητήρας ρΗ φθορίζουν σε υψηλότερη ένταση υπό υπεριώδες φως”.

Ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση δοκιμών, πιστεύουν ότι στο μέλλον θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ιατρικό εργαλείο.

Δείτε το viral βίντεο:

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε