Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Το τέλειο καμουφλάζ μιας σουπιάς που αλλάζει χρώμα

Το τέλειο καμουφλάζ μιας σουπιάς που αλλάζει χρώμα

Οι σουπιές διαθέτουν την ικανότητα να αλλάζουν το χρώμα τους ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Δείτε τι γίνεται όταν βρεθεί σε ένα καθιστικό σπιτιού.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα άλλαζε χρώμα μια σουπιά αν ποτέ βρισκόταν σε ένα καθιστικό σπιτιού; Ανακαλύψτε την σουπιά και την ικανότητά της να κάνει το καλύτερο καμουφλάζ.

Η σουπιά ανήκει στην τάξη των Δεκαπόδων και απαντάται στις εύκρατες και ζεστές θάλασσες. Η κύρια τροφή της είναι μικρά ψάρια αλλά και γαρίδες.  Εκτός από το κρέας της, το όστρακό της χρησιμοποιείται στη χρυσοχοΐα ως καλούπι, για τη λείανση των μετάλλων πριν ελαιοχρωματιστούν και (σε σκόνη) για την παραγωγή οδοντόκρεμας.

Όταν βρίσκονται σε κατάσταση ηρεμίας παραμένουν σε συστολή, σε αντίθεση με την αστραπιαία κίνηση που κάνουν όταν έρχεται κάποια λεία, την οποία αρπάζουν. Οι σουπιές έχουν δύο βράγχια στην κοιλότητα του μανδύα τους. Με αυτά αναπνέουν.

Οι σουπιές διαθέτουν την ικανότητα να αλλάζουν το χρώμα τους ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Αυτό το πετυχαίνουν με τη συστολή ή διαστολή των χρωματοφόρων αδένων, που διαθέτουν στο μανδύα τους. Επίσης μπορούν να προστατευθούν εκκρίνοντας μελάνι όταν κινδυνεύουν.

Πηγή βίντεο: BBC

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις