Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τεστ Rorschach: Το περιβόητο ψυχολογικό τεστ – Κάντο και μάθε ποιος είσαι

Τεστ Rorschach: Το περιβόητο ψυχολογικό τεστ – Κάντο και μάθε ποιος είσαι

Το ψυχολογικό τεστ Rorschach είναι ένα ψυχολογικό τεστ στο οποίο ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο μορφές και εικόνες μέσα από σχέδια με μελάνι σε λευκό φόντο.

Οι κάρτες με τυπωμένα αποτυπώματα μελανιού σε συμμετρικές μορφές, παραμένουν στο ίδιο ακριβώς μοτίβο, όπως όταν ο Ελβετός ψυχίατρος Hermann Rorschach πρωτοδημοσίευσε το διαβόητο αυτό τεστ το 1921 για να συνοδεύσει το νέο του βιβλίο με τίτλο “Psychodiagnostics”.

Οι επιρροές του δρ. Rorschach περιελάμβαναν ένα παιχνίδι για παιδιά με το όνομα “klexography”, τις ιδέες των πρωτοπόρων της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόιντ και Καρλ Γιουνγκ, καθώς και τις παρατηρήσεις ασθενών που ήταν ήδη έγκλειστοι σε κάποιο ψυχιατρικό άσυλο.

Το τεστ Rorschach γίνεται κατά κανόνα μόνο σε άσπρο-μαύρο, δηλαδή με μαύρο μελάνι επάνω σε λευκό πλαίσιο. Χρησιμοποιείται από πολλούς επαγγελματίες ψυχολόγους ως σημαντικό εργαλείο της δουλειάς τους, αφού έχει αποδειχτεί ότι αποκαλύπτει πολλά για τον πραγματικό χαρακτήρα ενός ατόμου.

Πώς θα κάνετε το τεστ

-Πατήστε “Let’s Play” για να ξεκινήσει το τεστ
-Θα βλέπετε κάθε φορά ένα “αόριστο” σχέδιο με μελάνι στο επάνω μέρος της οθόνης και ακριβώς από κάτω θα βλέπετε κάποιες κανονικές εικόνες.φωτογραφίες
-Εσείς πρέπει να κάνετε κλικ σε εκείνη την εικόνα που πλησιάζει περισσότερο σε αυτό που ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ βλέπετε στο σχέδιο με το μελάνι
-Μετά από αρκετά τεστ, θα δείτε το τελικό σας αποτέλεσμα.
Για να δούμε, θα βγείτε “Συνηθισμένοι/Νορμάλ” ή… όχι;

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις