Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Τι μπορείτε να κάνετε με 15 λίρες στο Λονδίνο

Τι μπορείτε να κάνετε με 15 λίρες στο Λονδίνο

Το Λονδίνο είναι μία από τις ακριβότερες πόλεις στην Ευρώπη για να ζει κανείς. Και όμως μπορεί κανείς να περάσει μία ολόκληρη μέρα με 15 λίρες.

Το Λονδίνο είναι από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς. Έρευνα της Euromonitor, που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2007, κατέταξε το Λονδίνο στην πρώτη θέση μεταξύ των 150 πιο γνωστών πόλεων στον κόσμο, με 15,6 εκατομμύρια ξένους τουρίστες το 2006. Στη δεύτερη θέση ήταν η Μπανγκόκ (10,35 εκατομμύρια) και στην τρίτη το Παρίσι με 9,7 εκατομμύρια.

Είναι ωστόσο γεγονός ότι στην Μπανγκόκ με 20 δολάρια (17 ευρώ) τη μέρα ζεις σαν άρχοντας, στο Παρίσι πίνεις καφέ και τρως ένα λαχταριστό γεύμα, στο Λονδίνο όμως, μία από τις ακριβότερες πόλεις στην Ευρώπη, τι μπορείς να κάνεις; Παρόλο που το κόστος ζωής είναι υψηλό, το παρακάτω βίντεο αποδεικνύει ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνει κανείς με 20 δολάρια (15 λίρες) σε μία ημέρα.

Οι αγορές Borough Market και Kerb Market είναι οι επίγειοι παράδεισοι του «street food». Κάποτε ήταν λαχαναγορές και κρεαταγορές του Λονδίνου, σήμερα όμως αποτελούν must προορισμοί όπου ένας τουρίστας – και μη – αξίζει να τις επισκεφτεί ώστε να φάει δίχως να ρίξει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μετά το φαγητό, μπορείς κανείς να περιηγηθεί με δωρεάν είσοδο σε ορισμένους χώρους της γκαλερί, Tate Modern ή ακόμα και στην έκθεση με δεινόσαυρους στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Αν δεν είστε λάτρης των εκθέσεων, μπορείτε και πάλι δωρεάν να θαυμάσετε το Λονδίνο από ψηλά στο κτίριο Sky Garden.

Μετά, ένας καφές επιβάλλεται και υπάρχουν επιλογές για να μην ξεφύγει κανείς από το budget του. Μη ξεχνάτε τέλος, ότι πολλές περιοχές του Λονδίνου είναι γεμάτες με street art που σας καλούν να τις ανακαλύψετε…

Δείτε το βίντεο:

https://www.facebook.com/culturetrip/videos/1872559479433747/

Πηγή βίντεο: Culture Trip

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις