Κυριακή, 19 Μαΐ
20oC Αθήνα

Το μακρινό αστέρι ήταν τελικά… φέτα από σαλάμι – Η επική φάρσα επιστήμονα

Το μακρινό αστέρι ήταν τελικά… φέτα από σαλάμι – Η επική φάρσα επιστήμονα

Μια φέτα chorizo (ισπανικό σαλάμι) ήταν ικανή να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο, καθώς ένας επιστήμονας δημοσίευσε φωτογραφία του αλλαντικού λέγοντας πως είναι εικόνα μακρινού αστεριού που ελήφθη από το τηλεσκόπιο James Webb.

Ο Γάλλος επιστήμονας, Etienne Klein, διακεκριμένος φυσικός και διευθυντής στην Επιτροπή Εναλλακτικών Ενεργειών και Ατομικής Ενέργειας της Γαλλίας, ανέβασε την εικόνα του αλλαντικού στο Twitter πριν λίγες μέρες υποστηρίζοντας ότι είναι το κοντινότερο αστέρι του Ήλιου.

Ο ίδιος έγραψε: «Φωτογραφία του Proxima Centauri, του κοντινότερου αστεριού στον Ήλιο, εντοπίζεται 4,2 έτη φωτός μακριά από μας. Τραβήχτηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb. Οι λεπτομέρειες. Ένας νέος κόσμος ξετυλίγεται».

Άφωνοι οι 91.000 ακολούθοι του διαπίστωσαν, ωστόσο, ότι πρόκειται για φάρσα, καθώς λίγο αργότερα ο ίδιος αποκάλυψε ότι επρόκειτο για ένα κομμάτι chorizo σε μαύρο φόντο.

«Λοιπόν, όταν είναι ώρα για κοκτέιλ, οι γνωστικές προκαταλήψεις φαίνεται να βρίσκουν πολλές απολαύσεις. Προσοχή. Σύμφωνα με τη σύγχρονη κοσμολογία, κανένα αντικείμενο που σχετίζεται με τα ισπανικά αλλαντικά δεν υπάρχει πουθενά αλλού εκτός από τη Γη» έγραψε.

«Με αφορμή ορισμένα σχόλια, αισθάνομαι υποχρεωμένος να διευκρινίσω ότι αυτό το tweet που δείχνει μια υποτιθέμενη εικόνα του Proxima Centauri ήταν ένα αστείο. Ας μάθουμε να είμαστε επιφυλακτικοί με τα επιχειρήματα από θέσεις εξουσίας όσο και με την αυθόρμητη ευγλωττία ορισμένων εικόνων» είπε.

Τόνισε πως το μόνο που ήθελε ήταν να επιστήσει την προσοχή «σχετικά με εικόνες που μιλούν για τον εαυτό τους».

Λίγο αργότερα ανήρτησε μια φωτογραφία από τον γαλαξία Cartwheel, διαβεβαιώνοντας πως είναι αληθινή…

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις