Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Το παιδί πίνει ο γονιός πληρώνει!

 

Πίνει το παιδί σας και είναι ανήλικο; Τα αφήσατε εσείς πιει σε πάρτι. Τότε την βάψατε κανονικά!

 

6.000 δολάρια πρόστιμο θα πληρώνουν από δω και πέρα όσοι γονείς στην Αυστραλία θα επιτρέπουν στα παιδιά του να πίνουν ανεξέλεγκτα αλκοόλ σε πάρτι στα σπίτια. Μάλιστα το πρόστιμο θα κόβεται…επιτόπου!
 
Γονείς παιδιών ηλικίας από 12 έως 18 ετών, σε ολόκληρη την Αυστραλία, αναμένεται να λάβουν επιστολή από την αρμόδια υπηρεσία, Australian Drug Foundation, που θα τους ενημερώνει για την υπερβολική κατανάλωση ποτού μεταξύ των νέων, που έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις επιδημίας, και να τους προειδοποιεί ότι διατρέχουν τον κίνδυνο να πληρώσουν μεγάλο χρηματικό πρόστιμο, αν επιτρέπουν στα παιδιά τους να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ποτού.
 
Σύμφωνα με τα προτεινόμενα μέτρα, μεγάλα χρηματικά πρόστιμα θα πληρώνουν επίσης, ενήλικες που θα πωλούν αλκοόλ σε παιδιά χωρίς την έγκριση των γονέων τους.
Τα μεγάλα πρόστιμα θα επιβάλλονται και σε όσους θα δίνουν στους ανήλικους μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ από την προβλεπόμενη, που είναι ένα ή δύο ποτά.
 
Οι γονείς που θα παραβαίνουν από εδώ και πέρα τον νόμο θα τιμωρούνται με μεγάλα χρηματικά πρόστιμα, όταν κατά τη διάρκεια των πάρτι που γίνονται σε ιδιωτικές κατοικίες, εντοπίζονται μεθυσμένα παιδιά.
Στην ίδια επιστολή, που θα σταλεί στους γονείς, θα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι, σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, το 96% των νέων κάτω των 17 ετών έχουν δοκιμάσει αλκοόλ, και ένας στους τρεις νέους έχει καταναλώσει επικίνδυνη ποσότητα.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε