Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τρεις αχρείαστες συνήθειες όπου ο εργαζόμενος σπαταλά το 51% της καριέρας του

Τρεις αχρείαστες συνήθειες όπου ο εργαζόμενος σπαταλά το 51% της καριέρας του
Φωτογραφία αρχείου

Δεν μπορείτε να φανταστείτε ποιες είναι οι αχρείαστες συνήθειες, για τις οποίες ο κάθε μέσος εργαζόμενος στις ΗΠΑ μπορεί να σπαταλά περίπου το 50% του χρόνου του!

Το δημοφιλές περιοδικό Inc στις ΗΠΑ παρουσίασε έρευνα με τις τρεις πιο αχρείαστες συνήθειες που κάθε μέσος εργαζόμενος σπαταλά το 51% του χρόνου του.

1. Η μετακίνηση: Σύμφωνα με το Census Bureau ο μέσος εργαζόμενος χρειάζεται 27 λεπτά για να μετακινηθεί προς την εργασία του κάτι που αγγίζει τα 5.6 χρόνια της καριέρας του και μεταφράζεται σε ποσοστό 13%.

2. Τα meeting: Μελέτη έδειξε ότι ο μέσος εργαζόμενος στις ΗΠΑ περνά 22 χρόνια από την καριέρα του σε ανούσια meeting με τους συναδέλφους του. Το 1/3 των meeting δεν έχουν κάποιον ουσιώδη σκοπό άρα ένα ακόμη 16% της καριέρας του καταλήγει στα… σκουπίδια.

3. Emails: Το «Forbes» αποκάλυψε ότι ο Αμερικανός εργαζόμενος σπαταλά σχεδόν 2 ώρες ημερησίως διαβάζοντας και απαντώντας σε email που δεν σχετίζονται απαραίτητα με την εργασία του. Σε μια 45ετη καριέρα, ο χρόνος που απαιτείται για τα αυτά αγγίζει το ποσοστό του 23% και μεταφράζεται σε 10 χρόνια εργασίας.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις