Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Τρομακτική περιποίηση προσώπου της δεκαετίας του ’50

Τρομακτική περιποίηση προσώπου της δεκαετίας του ’50

Στη δεκαετία του ’50, οι γυναίκες περιποιούνταν την εξωτερική τους εμφάνιση σε εντυπωσιακά μεγάλο βαθμό. Δείτε στο βίντεο μια τρομακτική μέθοδο περιποίησης προσώπου που χρησιμοποιούσαν.

Αν νομίζετε ότι στη δεκαετία του ’50 οι γυναίκες δεν είχαν τις απαραίτητες γνώσεις και τις μεθόδους για να καλλωπιστούν, κάνετε λάθος. Το παρακάτω βίντεο δείχνει ένα διαφημιστικό εκείνης της δεκαετίας όπου συμμετέχουν φοιτήτριες της Ακαδημίας Ομορφιάς της περιοχής Νάιτσμπριτζ του Λονδίνου.

Η μέθοδος με ραδιοκύματα που παρουσιάζεται, υπόσχεται να εξαλείψει τα σημάδια του χρόνου και να ανανεώσει την επιδερμίδα από τη φθορά που έχει υποστεί μέσα στα χρόνια. Οι ειδικοί τοποθετούν μία… τρομακτική μάσκα στο πρόσωπο μίας Ασιάτισσας και εξηγούν πώς τα ραδιοκύματα θα την κάνουν να φαίνεται νεότερη.

Τα ραδιοκύματα χρησιμοποιούνταν για τη λείανση ρυτίδων, για την παραγωγή νέου κολλαγόνου και τη σύσφιξη προσώπου και λαιμού. Η ενέργεια των ραδιοκυμάτων με τη βοήθεια της μάσκας αλλά και της θερμότητας εισχωρεί στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Στη συνέχεια, εφαρμόζουν στο πρόσωπο με τους ανοιχτούς πόρους, ατμό με υπεριώδη ακτινοβολία.

Σήμερα όμως είναι γνωστό ότι τόσο τα ραδιοκύματα όσο και η υπεριώδης ακτινοβολία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην επιδερμίδα και την υγεία μας. Αναλυτικότερα, τα ραδιοκύματα σε συνδυασμό με τη θερμότητα, μπορεί να οδηγήσουν σε αλλοιώσεις του γενετικού υλικού και να προκαλέσουν επιβλαβή αποτελέσματα στην υγεία, όπως ο καρκίνος. Παράλληλα, η έκθεση στην ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να καταλήξει σε άμεσα και χρόνια προβλήματα υγείας του δέρματος, των ματιών και του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και σε βλάβες στο DNA.

Σίγουρα οι σύγχρονοι μέθοδοι περιποίησης και ομορφιάς έχουν εξελιχθεί. Βέβαια, τέτοιες “θεραπείες” όπως οι παραπάνω, χρησιμοποιούνται έως και σήμερα σε ινστιτούτα ομορφιάς.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ασιάτισσα που χρησιμοποιούν για να δείξουν την αποτελεσμάτικότητα της μεθόδου, με το που τελειώνει η περιποίηση γίνεται… γυναίκα δυτικών κοινωνιών! Μάλιστα, ο άνδρας που παρουσιάζει το βίντεο μιλά για την ιδιαίτερη και αξιοζήλευτη τσιτωμένη επιδερμίδα των γυναικών του δυτικού κόσμου σε αντίθεση με αυτήν των γυναικών της Ασίας!

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο:Vintage Fashions

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις