Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τρύπα στο κρανίο και άλλες 9 παράξενες ιατρικές θεραπείες

Τρύπα στο κρανίο και άλλες 9 παράξενες ιατρικές θεραπείες

Τα παλαιότερα χρόνια ο τρόπος που θεράπευαν ορισμένες ασθένειες ήταν αντισυμβατικός. Ημιγλωσσεκτομή για το τραύλισμα και σιρόπι κωδεΐνης για τα άτακτα παιδιά!

Η επιστήμη – ευτυχώς – έχει προχωρήσει πολύ. Τα παλαιότερα χρόνια όμως ο τρόπος που αντιμετώπιζαν ορισμένες ασθένειες μπορεί να χαρακτηριστεί από ανορθόδοξος μέχρι απάνθρωπος…

Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι συνήθιζαν να τρίβουν τα δόντια τους με πάστα από πεθαμένα ποντίκια για να αντιμετωπίσουν τον πονόδοντο. Παράλληλα, ακόμα και σήμερα σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη πιστεύουν ότι θεραπεία για πολλές ασθένειες είναι τα ούρα και συγκεκριμένα, να πίνουν οι ασθενείς τα ούρα τους.

Τον 18ο και 19 αιώνα για να αντιμετωπιστεί το τραύλισμα, οι γιατροί έκοβαν την άκρη της γλώσσας όσων είχαν βραδυγλωσσία. Σήμερα αυτή η τεχνική ονομάζεται ημιγλωσσεκτομή και χρησιμοποιείται σε όσους πάσχουν από προχωρημένο στάδιο καρκίνου της γλώσσας.

Στα τέλη του 18ου αιώνα πανάκεια για την μαλάρια και τη σύφιλη, θεωρείτο το αρσενικό. Το μεταλλικό αρσενικό είναι χημικό που πρέπει να αποφεύγουμε, ωστόσο τότε πίστευαν ότι θεραπεύει ασθένειες ενώ το χρησιμοποιούσαν και οι γυναίκες για την παρασκευή των καλλυντικών τους.

Ακόμη, εκείνη την εποχή οι μητέρες έδιναν σιρόπι κωδεΐνης στα παιδιά τους για να ηρεμούν, να κοιμούνται πολλές ώρες και να μην ξυπνάνε το βράδυ. Πολλές φορές τα παιδιά πέθαιναν από υπερβολική δόση.

Επίσης, αν τα παλιά χρόνια κάποιος υπέφερε από ημικρανίες, τότε η λύση ήταν να του ανοίξουν μια τρύπα στο κρανίο του…

Δείτε το βίντεο με τις 10 πιο παράξενες θεραπείες:

Πηγή βίντεο: Thoughty2

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις