Πέμπτη, 22 Φεβ.
15oC Αθήνα

Βρήκε ένα αδέσποτο άγρια χτυπημένο, και αυτό που έκανε είναι συγκλονιστικό

Βρήκε ένα αδέσποτο άγρια χτυπημένο, και αυτό που έκανε είναι συγκλονιστικό

Το όνομά του είναι “Φως”, και τον βρήκε σε δρόμο σε περιοχή της Κρήτης μια τουρίστρια που έκανε διακοπές. Ο σκύλος ήταν κακοποιημένος, και η σπονδυλική του στήλη ήταν σπασμένη, ενώ τα τραύματα στο σώμα του ήταν εμφανή.

Η Ολλανδή Kiara Ijzendoorn έκανε διακοπές με την οικογένειά της στην Κρήτη. Ενώ οδηγούσαν, είδαν μπροστά τους έναν σκύλο στη μέση του δρόμου. φαινόταν ότι ήταν χτυπημένος και ήταν πραγματικά σε πολύ κακή κατάσταση. Μάλιστα, μετά βίας μπορούσε να κινηθεί. Όπως αναφέει η ίδια η τουρίστρια, ήταν πολύ φοβισμένος, ενώ “το πόδι του ήταν εντελώς παράλυτο. Είχε ένα χτύπημα στην πλάτη του και έδειχνε να έχει σπάσει η σπονδυλική του στήλη”. “Σταματήσαμε το αυτοκίνητο για να φύγει από μπροστά μας, αλλά δεν μπορούσε καν να περπατήσει και να βγει από το δρόμο”.

Η Kiara ανακάλυψε οτι ο σκύλος είχε βρει καταφύγιο και ζούσε σε ένα κοντινό αχυρώνα. Από την πρώτη στιγμή  που τον είδε, λύγισε, και ήξερε ότι έπρεπε να τον βοηθήσει άμεσα. Για αρκετές μέρες, η Kiara επισκεπτόταν τον σκύλο για να τον ταΐσει, και αποφάσισε να τον ονομάσει Φως (Fos). Ο Fos, κάθε φορά που αντιλαμβανόταν ότι πλησίασε η Kiara, ήταν τόσο ευτυχισμένος, και είχε τον τρόπο να της το δείξει. Ήταν ένα γλυκό και στοργικό σκυλί. Η Kiara ήξερε τι έπρεπε να κάνει. “Δεν μπορώ να τον αφήσω”, μονολογούσε η τουρίστρια, και πήρε την απόφαση να βοηθήσει το Φως με κάθε τρόπο.

Mαζί με τον σκύλο πήγε σε μια τοπική οργάνωση περίθαλψης ζώων και τον υιοθέτησε και “με την βούλα”. Όπως είπε ο κτηνίατρος στην Kiara, ο Φως είχε πιθανότατα κακοποιηθεί. Ακολούθησε θεραπεία, και μόλις λίγες μέρες αργότερα, η Ολλανδή πέταξε για το σπίτι της στην Ολλανδία μαζί με τον Φως. Σήμερα, ο σκύλος συνεχίζει να ζει μαζί με την οικογένεια της Kiara, και αναρρώνει από την σπασμένη σπονδυλική του στήλη.

Όπως λέει η ίδια η Kiara, “περπατά καλύτερα, και φαίνεται να αναρρώνει από το χτύπημα”. Όπως λέει και η ίδια η Kiara, αν δεν είχαν συναντηθεί στην κρήτη, και αν δεν είχε αποφασίσει να τον βοηθήσει, τώρα εκείνη δεν θα είχε βρει τον καλύτερο φίλο της, και ο Φως δεν θα μπορούσε να βρει σπίτι για μία νέα ζωή…

Πηγή: Thedodo.com.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε