Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Χταπόδι προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από ένα μπουκάλι

Χταπόδι προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από ένα μπουκάλι

Αυτό το χταπόδι εγκλωβίστηκε μέσα σε ένα μικρό γυάλινο μπουκάλι. Δείτε το να προσπαθεί να δραπετεύσει.

Άγνωστος κατέγραψε με την κάμερα του ένα χταπόδι να απεγκλωβίζεται από ένα μικρό γυάλινο μπουκάλι. Δείτε πώς καταφέρνει να βγει στη θάλασσα.

Το χταπόδι ζει περίπου 2 χρόνια. Το θηλυκό γεννά περίπου 100 αυγά σε ασφαλή μέρη μέσα σε βράχους. Το χταπόδι είναι από τα εξυπνότερα ασπόνδυλα. Μπορεί για παράδειγμα, να ξεβιδώσει το καπάκι ενός βάζου και να πάρει από μέσα το καβούρι.

Το χταπόδι διαθέτει πολύ ανεπτυγμένο νευρικό σύστημα και πολύ ανεπτυγμένα μεγάλα μάτια με σύνθετη δομή, ενώ η όρασή του είναι οξεία. Το κυκλοφορικό σύστημα αποτελείται από 3 καρδιές από τις οποίες οι δύο ωθούν το αίμα στα βράγχια και η τρίτη στο υπόλοιπο σώμα.

Η μεταφορά οξυγόνου εξυπηρετείται από την πρωτεΐνη αιμοκυανίνη, η οποία περιέχει χαλκό και έχει γαλάζιο χρώμα. Κατά μήκος των πλοκαμιών το χταπόδι φέρει μικρές βεντούζες που το βοηθούν να παγιδεύει την τροφή του, να κινείται με ευκολία σε όλων των ειδών τις υποβρύχιες επιφάνειες, αλλά και να προσελκύει μικρά όστρακα και πετραδάκια, προκειμένου να καλύψει τη φωλιά (θαλάμι) του.

Δείτε το βίντεο με την… απόδρασή του:

Πηγή βίντεο: margaret104

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις