Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Χτυπήθηκε από μετεωρίτη ενώ κοιμόταν του καλού καιρού

Χτυπήθηκε από μετεωρίτη ενώ κοιμόταν του καλού καιρού

Η 34χρονη Ανν Χότζες, ήταν το πρώτο άτομο που καταγράφηκε επίσημα ότι έχει πληγεί από μετεωρίτη παγκοσμίως. “Ο Θεός την προόριζε για μένα”, είχε δηλώσει η ίδια.

Ήταν 30 Νοεμβρίου του 1954 όταν στην πόλη Σιλικόγκα της Αλαμπάμα, η Ανν Χότζες κοιμόταν του καλού καιρού στον καναπέ της, όταν ξαφνικά ένας δυνατός θόρυβος και ένα ισχυρό κάψιμο στον μηρό της την ξύπνησε.

Η γυναίκα ξύπνησε έντρομη δίχως να καταλαβαίνει τι έχει συμβεί, ενώ το μόνο που θυμόταν ήταν μια μεγάλη πέτρα να προσγειώνεται στο πόδι της. Κοίταξε γύρω της προσπαθώντας να εξηγήσει τι συμβαίνει μέχρι που είδε μια μεγάλη τρύπα στην οροφή του σπιτιού της και υποψιάστηκε ότι η πέτρα θα έπεσε από εκεί.

Πίστευε στην αρχή ότι τα παιδιά της γειτονιάς της ευθύνονται για όλη αυτήν την καταστροφή. Συχνά άλλωστε μαζευόντουσαν όλα μαζί στη γειτονιά και έκαναν ζημιές. Όταν άνοιξε την πόρτα να δει αν ήταν κάποια από αυτά ακόμα έξω, ήρθε αντιμέτωποι με τους γείτονές της που δήλωναν μάρτυρες ενός παράξενου θεάματος.

Οι ίδιοι υπερασπίστηκαν ότι είδαν μια πύρινη σφαίρα να πέφτει με εκτεταμένη ταχύτητα στο σπίτι της. Στο σημείο έφτασαν μετά από λίγο αστυνομικοί οι οποία έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν να για να λύσουν το μυστήριο με την “πύρινη σφαίρα”. Την ίδια ώρα, η Ανν υπέφερε από τον πόνο και δεν ήξερε τι έφταιγε για αυτό που έπαθε.

Τελικά, μετά από κάποιο καιρό ήρθε η απάντηση… Την τρύπα την είχε κάνει ένας μετεωρίτης που προσγειώθηκε στο σημείο αυτό που έτυχε να βρίσκεται το σπίτι της! Η 34χρονη γυναίκα, ήταν το πρώτο άτομο που καταγράφηκε ότι έχει πληγεί από μετεωρίτη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός αυτό, οι προσφορές για την αγορά του κομματιού του μετεωρίτη άγγιζαν τα 5.000 δολάρια. Ποτέ όμως δεν κατάφεραν να λάβουν χρήματα γιατί ταυτόχρονα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ζητούσε μερίδιο από τα κέρδη σε περίπτωση πώλησης.

“Νιώθω ότι ο μετεωρίτης είναι δικός μου. Ο Θεός την προόριζε για μένα. Άλλωστε εμένα χτύπησε!”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η Ανν.

Μετά από δύο χρόνια, η Ανν κατέρρευσε ψυχολογικά, χώρισε τον σύζυγό της και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής της σε οίκο ευγηρίας. Στα 52 της χρόνια άφησε την τελευταία της πνοή από νεφρική ανεπάρκεια.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=zOapr3h3mwM

Πηγή βίντεο:VARBAGE

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις