Πολιτική

28η Οκτωβρίου – Νίκος Παναγιωτόπουλος: Επαγρύπνηση και ισχυροποίηση καθώς οι προκλήσεις κλιμακώνονται

Μήνυμα διαρκούς επαγρύπνησης στέλνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην ημερήσια διαταγή του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή την 28η Οκτωβρίου αναφέρει πως υπάρχει ανάγκη διαρκούς ισχυροποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό την εξασφάλιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, δεδομένου ότι η κατάσταση ασφαλείας είναι ευμετάβλητη και οι προκλήσεις κλιμακώνονται στο εγγύς και ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει, κυβέρνηση και υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έθεσαν ως στρατηγικό στόχο τη θωράκιση της πατρίδας μας που συντελείται μέσω :

– της αναβάθμισης των οπλικών μας συστημάτων καθώς και συντήρηση των υφιστάμενων,

– της ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και

– της εμβάθυνσης των σχέσεων και επέκταση των συμμαχιών της Ελλάδας, μέσα από τους διαύλους της αμυντικής Διπλωματίας.

«Η χώρα μας θωρακίζεται αμυντικά και αποτρεπτικά. Υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα, σεβόμενη τις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου και αποτελεί παράγοντα ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας, σε μια περίοδο που έχουν διαμορφωθεί εύθραυστες ισορροπίες στο γεωπολιτικό χώρο της Ανατολικής Μεσογείου», υποστηρίζει.

Όπως λέει, υλοποιείται, «η διαχρονική δέσμευση των Ενόπλων Δυνάμεων, να αποτελούν το θεματοφύλακα της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της Χώρας. Μια δέσμευση, ιερή υποχρέωση, απέναντι στους προγόνους μας και στις μελλοντικές γενιές, που οι Ένοπλες Δυνάμεις εκπληρώνουν στο ακέραιο σε καθημερινή βάση».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συνεχάρη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την προσπάθεια που καταβάλλουν στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και για τη συνδρομή τους στην κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, και επαναλαμβάνει ότι «αποτελούν τον πολλαπλασιαστή ισχύος που καθιστά τις Ένοπλες Δυνάμεις ως τον πλέον αδιάρρηκτο πυλώνα εθνικής ισχύος της πατρίδας μας» και προτρέπει να συνεχίσουν να επιτελούν την αποστολή τους «με τον ίδιο ζήλο, με αφοσίωση και με πνεύμα νικητή, υπερασπιζόμενοι τα εθνικά μας συμφέροντα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ