Πολιτική

28η Οκτωβρίου – Νίκος Παναγιωτόπουλος: Επαγρύπνηση και ισχυροποίηση καθώς οι προκλήσεις κλιμακώνονται

Μήνυμα διαρκούς επαγρύπνησης στέλνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην ημερήσια διαταγή του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή την 28η Οκτωβρίου αναφέρει πως υπάρχει ανάγκη διαρκούς ισχυροποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό την εξασφάλιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, δεδομένου ότι η κατάσταση ασφαλείας είναι ευμετάβλητη και οι προκλήσεις κλιμακώνονται στο εγγύς και ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει, κυβέρνηση και υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έθεσαν ως στρατηγικό στόχο τη θωράκιση της πατρίδας μας που συντελείται μέσω :

– της αναβάθμισης των οπλικών μας συστημάτων καθώς και συντήρηση των υφιστάμενων,

– της ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και

– της εμβάθυνσης των σχέσεων και επέκταση των συμμαχιών της Ελλάδας, μέσα από τους διαύλους της αμυντικής Διπλωματίας.

«Η χώρα μας θωρακίζεται αμυντικά και αποτρεπτικά. Υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα, σεβόμενη τις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου και αποτελεί παράγοντα ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας, σε μια περίοδο που έχουν διαμορφωθεί εύθραυστες ισορροπίες στο γεωπολιτικό χώρο της Ανατολικής Μεσογείου», υποστηρίζει.

Όπως λέει, υλοποιείται, «η διαχρονική δέσμευση των Ενόπλων Δυνάμεων, να αποτελούν το θεματοφύλακα της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της Χώρας. Μια δέσμευση, ιερή υποχρέωση, απέναντι στους προγόνους μας και στις μελλοντικές γενιές, που οι Ένοπλες Δυνάμεις εκπληρώνουν στο ακέραιο σε καθημερινή βάση».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συνεχάρη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την προσπάθεια που καταβάλλουν στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και για τη συνδρομή τους στην κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, και επαναλαμβάνει ότι «αποτελούν τον πολλαπλασιαστή ισχύος που καθιστά τις Ένοπλες Δυνάμεις ως τον πλέον αδιάρρηκτο πυλώνα εθνικής ισχύος της πατρίδας μας» και προτρέπει να συνεχίσουν να επιτελούν την αποστολή τους «με τον ίδιο ζήλο, με αφοσίωση και με πνεύμα νικητή, υπερασπιζόμενοι τα εθνικά μας συμφέροντα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 2
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 2
Θάνος Πλεύρης για μεταναστευτικό: Τέλος στο παραμύθι με τις μωρομάνες, μην ανησυχείτε εμείς δεν θα φτιάξουμε ξανά Μόριες
«Η Αριστερά ζητά να καταγράφεται και να χορηγείται άσυλο σε όλους. Αυτή τη στιγμή, 3 εκατ. άνθρωποι περιμένουν στις ακτές της Λιβύης. Καταλαβαίνετε τι ζητάτε;» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης στη Βουλή 9
Ευάγγελος Βενιζέλος σε Γιώργο Γεραπετρίτη για το μεταναστευτικό: Γιατί η κυβέρνηση έπρεπε τώρα να προκαλέσει τη συζήτηση για το άρθρο 15 της ΕΣΔΑ;
«Ο ίδιος όμως προσυπέγραψε και υποστήριξε την επίσημη κυβερνητική δήλωση ότι λαμβάνονται μέτρα «κατά παράβαση των υποχρεώσεων που προβλέπονται στη Σύμβαση»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος 14