Πολιτική

9 στους 10 πιστεύουν ότι το ΔΝΤ φέρνει νέα μέτρα

Πεπεισμένοι ότι με την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ θα ακολουθήσουν νέα μέτρα, εμφανίζονται εννέα στους δέκα Έλληνες πολίτες (92%), σε δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse RC, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Διενεργήθηκε στις 15 και 16 Απριλίου, δηλαδή, ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής Γ. Παπακωνσταντίνου προς τους επικεφαλής της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Από το σύνολο των ερωτηθέντων, 48% δηλώνουν ότι η είδηση της επιστολής του υπουργού τούς γεννά οργή και 28% φόβο. Ανεξαρτήτως της κομματικής προτίμησης των πολιτών, σε ποσοστό 65%, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση αξιολογούν ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ θα επηρεάσει αρνητικά τη ζωή τους, ενώ σε ποσοστό 57% δηλώνουν πως, πριν την επιστολή Παπακωνσταντίνου, πίστευαν ότι η Ελλάδα, με την κατάλληλη πολιτική, θα μπορούσε να ξεπεράσει μόνη της την κρίση, χωρίς την παρέμβαση της Ευρώπης και του ΔΝΤ.

Για τη σημερινή, δε, εξέλιξη στην ελληνική οικονομία, 58% των πολιτών εκτιμούν ότι ευθύνονται όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις, 23% οι κυβερνήσεις Κ. Καραμανλή και 13% οι κυβερνήσεις Κ. Σημίτη. Πέντε στους 100 ερωτηθέντες ρίχνουν την ευθύνη στην κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά σε ποσοστό 74% χαρακτηρίζουν από «μέτρια» έως «κακή και πολύ κακή» την ως τώρα επίδοσή της στη διαχείριση του ζητήματος της Οικονομίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντοπούλου για Ακρίτα: «Θα την ψηφίσουμε για αντιπρόεδρο της Βουλής, μπορεί να υπηρετήσει επάξια και σαφώς καλύτερα από άλλους»
«Είναι εξάλλου τραγικό την ημέρα που διαπράττεται άλλη μια γυναικοκτονία, η ΝΔ να επιδιώκει να αφήσει το Προεδρείο της Βουλής χωρίς καμμία γυναίκα…» γράφει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Συντάξεις χηρείας: Σφοδρή επίθεση της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση: «Μόλις 8.552 οι ωφελούμενοι»
Στο επίκεντρο της κριτικής οι συνταξιούχοι πριν από τις 13 Μαΐου 2016, τα αναδρομικά, οι συντάξεις του πρώην ΟΓΑ και οι επικουρικές - Τι αναφέρει ο Τομέας Εργασίας της ΕΛΑΣ για τη νέα ρύθμιση
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 27
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την ανασυγκρότηση στην πολιτική αντεπίθεση – ΔΕΘ, ψηφοδέλτια, συνεργασίες στην πρώτη γραμμή
Η νέα ηγεσία επιχειρεί να εκπέμψει το μήνυμα ότι, παρά τις αποχωρήσεις και την εσωκομματική αναταραχή, το κόμμα διατηρεί οργανωτικές δομές, κοινωνικές αναφορές και προγραμματικό απόθεμα
Νέοι τομεάρχες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ