Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ανασχηματισμός: Το παρασκήνιο της αποπομπής Φίλη

Φωτογραφία: Eurokinissi (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία: Eurokinissi (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Σαν κεραυνός εν αιθρία, φάνηκε η αποπομπή Φίλη από το υπουργείο Παιδείας. Και δικαιολογημένα θα λέγαμε για όσους δεν γνώριζαν τις σκέψεις των τελευταίων ημερών που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες, η ιδέα της αλλαγής του Νίκου Φίλη άρχισε να απασχολεί τον πρωθυπουργό μετά την επίσκεψή του στον Άη Στράτη στις 28 Οκτωβρίου.

“Ήταν μία κίνηση υψηλού συμβολισμού που έκανε ο πρωθυπουργός πηγαίνοντας στον Άη Στράτη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο”, λένε οι γνωρίζοντες τις σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός, ύστερα από αυτή την υψηλού συμβολισμού κίνηση, προσδοκούσε και περίμενε να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον πρώην πλέον υπουργό Παιδείας και τον Αρχιεπίσκοπο, πράγμα που όμως δεν έκανε ο Νίκος Φίλης. Κι αυτό ενόχλησε πάρα πολύ τον πρωθυπουργό.

Στις ημέρες που ακολούθησαν ως τον ανασχηματισμό και αφού συνεχιζόταν το κρεσέντο της αντιπαράθεσης, ωρίμασε η ιδέα της μετάθεσης του Νίκου Φίλη σε άλλο υπουργείο. Όταν ο πρώην υπουργός αντέδρασε στην πρόταση, ο πρωθυπουργός με μία κίνηςη επίδειξης πυγμής δεν δίστασε ούτε στιγμή να τον βγάλει από την κυβέρνηση, παραγνωρίζοντας ακόμα και τις ιςχυρές αντιδράσεις που αναμένεται να εκδηλωθούν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε