Πολιτική

Αρβανίτης: «Δεν είναι ναζιστικός χαιρετισμός. Είναι χειρονομία ανατάσεως προς το Θείο»

- Τι μάθαμε σήμερα από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη
- Ο ναζιστικός χαιρετισμός που έκανε και χθες και σήμερα είναι «ο τρόπος που ορκιζόμαστε εμείς οι ορθόδοξοι»
- «Ετσι ορκίζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι δικηγόροι και όσοι είναι στις στρατιωτικές σχολές»
- Χθες χαιρέτησε ναζιστικά και στην παρουσίαση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης

Χθες πόναγε η καρδιά όσων είδαν Κρητικούς που οι πρόγονοί τους πολέμησαν τους ναζί με ανδρεία που έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην παγκόσμια ιστορία να ανταποδίδουν το ναζιστικό χαιρετισμό στον βουλευτή Μιχάλη Αρβανίτη.

Σήμερα, πόνεσε το μυαλό όσων τον άκουσαν να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με ανιστόρητα επιχειρήματα και αστείες δικαιολογίες.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης ρωτήθηκε σήμερα έξω από την Βουλή από τους δημοσιογράφους για την χθεσινή χειρονομία.

Απάντησε: “Ο χαιρετισμός αυτός είναι χαιρετισμός, όπως είπα και στο Ηράκλειο, χαιρετισμός ανατάσεως τιμής και νίκης. Οι αρχαίοι Έλληνες οι αγωνιστές μας, τότε που έκαναν αγώνες ορκίζονταν και αυτοί και ορκίζονταν με τα χέρια ψηλά γιατί είναι χειρονομία ανατάσεως προς το Θείο, όπως εδώ ορκιζόμαστε εμείς οι ορθόδοξοι.”

Πρόσθεσε μάλιστα: “Όταν οι υποψήφιοι δημόσιοι υπάλληλοι, εμείς οι δικηγόροι, άλλοι που ορκίζονται στις στρατιωτικές σχολές ορκίζονται έτσι με το χέρι ψηλά, δεν ορκίζονται με το χέρι κάτω. Γιατί η κίνηση αυτή γίνεται; Είναι κίνηση ανατάσεως προς το Θείο. Ε λοιπόν αυτή η κίνηση εδώ που την πήραν από μας οι Ρωμαίοι και εν συνεχεία την πήρανε οι Γερμανοί και επίσης επί Ιωάννου Μεταξά ο ίδιος χαιρετισμός υπήρχε, είναι κίνηση ανατάσεως και τιμής προς το Θείο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρόδος: Έσκισαν το Κοράνι και πέταξαν προκηρύξεις της Χρυσής Αυγής – Φωτό και βίντεο!

Αμετανόητοι! Ναζιστικός χαιρετισμός Αρβανίτη στην παρουσίαση ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής

Κρήτη: Εν ενεργεία αστυνομικός ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της Χρυσής Αυγής

«Με “επικήρυξε” η Χρυσή Αυγή επειδή εγκατέλειψα την οργάνωση»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 31
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 6
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 219