Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Δύσκολοι καιροί για πρώην υπουργούς! Δεν τα βγάζει πέρα με 141.000$ η Τίνα Μπιρμπίλη!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Από υπουργός Περιβάλλοντος στο Παρίσι ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ και τώρα στο Ναϊρόμπι, όπου εκπροσωπεί τον ΟΗΕ. Μη βιαστείτε να πείτε «τι ωραία που περνάει η Τίνα Μπιρμπίλη». Γιατί εκείνη, περνάει… δύσκολα.

Αυτό το διάστημα, η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, εργάζεται στο Ναϊρόμπι ως εκτελεστική γραμματέας της Σύμβασης της Βιέννης για την προστασία του όζοντος και του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ για τις ουσίες που καταστρέφουν τη στιβάδα του.

Ως «μουζόνγκο» (έτσι αποκαλούν εκεί τους ξένους) οι μετακινήσεις της είναι περιορισμένες και πάντα σε μέρη όπου υπάρχει ασφάλεια

Ο μισθός που παίρνει μηνιαίως είναι 141.227 δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Όμως, όπως δηλώνει η ίδια, τα χρήματα που παίρνει δεν είναι τόσα πολλά, γιατί έχει πολλά έξοδα κατοικίας και ασφάλειας να καλύψει.

Το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στο Ναϊρόμπι, όπου βρίσκεται η έδρα του Οργανισμού στην Αφρική, είναι μια τεράστια έκταση που θυμίζει μεγάλο χωριό πνιγμένο στο πράσινο, όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις που όμοιές της δεν συναντάς εύκολα στην υπόλοιπη Αφρική, αναφέρει η εφημερίδα.

«Ουσιαστικά ζεις σε ένα όνειρο, μια φούσκα, που δεν έχει καμία σχέση με αυτά που συναντάς και βλέπεις έξω από αυτό τον χώρο», είπε η κα Μπιρμπίλη στην εφημερίδα.

Εδώ δουλεύω από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και έχω ένα με δύο ταξίδια τον μήνα – Τίνα Μπιρμπίλη

Η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος έχει νοικιάσει ένα μεγάλο σπίτι στη περιοχή Hill View Estate, εκεί όπου τα ενοίκια ξεκινούν από τις 2.500 ευρώ τον μήνα και ανεβαίνουν ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα και τις πολυτέλειες που παρέχει η κάθε κατοικία. Στην ίδια περιοχή μένουν οι πλούσιοι Ινδοί που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Κένυα.

Όπως αποκαλύπτει η ίδια η κα Μπιρμπίλη στην εφημερίδα, ο κάθε ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να πληρώνει και τη φύλαξη του σπιτιού του, καθώς η εγκληματικότητα στην πρωτεύουσα της Κένυας χτυπάει κόκκινο.

«Παίρνω μισθό που σου προσφέρει μια σχετική άνεση, όμως, δίνω πολλά τόσο στο σπίτι όσο και για την ασφάλειά μας. Από την άλλη, είμαι ενθουσιασμένη και με το περιβάλλον της εργασίας μου, και με τα καθήκοντά μου»

«Εκτός από το ενοίκιο, το οποίο υποχρεούμαι να καλύψω, δίνω και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, όπως και κάθε άλλος ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής, για τη φύλαξη», λέει η Τίνα Μπιρμπίλη και συνεχίζει: «Καλούμαι να πληρώσω τόσο για την κεντρική φύλαξη όσο και για την προσωπική μας, η οποία διατίθεται σε κάθε σπίτι χωριστά».

«Από την πρώτη μέρα που ήρθα πήρα οδηγίες για το πού μπορώ και δεν μπορώ να κυκλοφορώ. Για παράδειγμα, μας συστήνουν να αποφεύγουμε τα μέρη όπου συνωστίζεται ο κόσμος τα πρωινά του Σαββάτου και τις ώρες αιχμής. Στην Ευρώπη έχεις τον δημόσιο χώρο ως χώρο ζωής. Στο Ναϊρόμπι ισχύει το αντίστροφο. Ο ιδιωτικός σου χώρος είναι αυτός μέσα στον οποίο καλείσαι να ζήσεις και όχι ο δημόσιος», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ονόματα υπουργών και υφυπουργών στη δικογραφία για το σκάνδαλο του ζεόλιθου

Διετής άδεια άνευ αποδοχών για την Τίνα Μπιρμπίλη

Διαψεύδει η Τίνα Μπιρμπίλη πως απειλεί να ανοίξει το στόμα της

Ποιός είναι ο μισθός της Τίνας Μπιρμπίλη στον ΟΟΣΑ;

Δημοσιουπαλληλική γκάφα διατηρεί υπουργό την Τίνα Μπιρμπίλη!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε