Κυριακή, 5 Μαΐ
17oC Αθήνα

Εκλογές: Διερευνητική Μεϊμαράκη vol.2 – Το… φλερτ της Κωνσταντοπούλου με την “Λαϊκή Ενότητα”

Εκλογές: Διερευνητική Μεϊμαράκη vol.2 – Το… φλερτ της Κωνσταντοπούλου με την “Λαϊκή Ενότητα”

– Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μέσα… στα μπάνια του λαού και με φόντο τις εκλογές
– Η διερυνητική εντολή που βρίσκεται… στα χέρια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος φέρεται να έχει δεύτερες σκέψεις για το πόσο θα την κρατήσει!
– Άκαρπη η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Σταύρο Θεοδωράκη, το Σάββατο συναντά την Φώφη Γεννηματά
– Την ίδια μέρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποδέχεται τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος τονίζει πως θα αξιοποιήσει στο έπακρο την διερευνητική εντολή
– Τον “πόλεμο” και… επίσημα κήρυξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο
– “Λαϊκή Ενότητα” το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που συγκρότησε Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή

Αν μη τι άλλο οι πολιτικές εξελίξεις δεν μας επιτρέπουν να… βαρεθούμε!

Μία ακόμη γεμάτη ημέρα ήταν η σημερινή και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού έχουμε μπει ήδη σε προεκλογική περίοδο.

Σήμερα, λοιπόν, είχαμε την… επίσημη πρώτη της “Λαϊκής Ενότητας“, δηλαδή του νέου κόμματος που έχει πρόεδρο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, εννοιολογικές ρίζες… από την Χιλή, “κορμό” την Αριστερή Πλατφόρμα και ήδη 25 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο δυναμικό του.

Τα πάντα κινούνται βέβαια στον… αστερισμό της διερευνητικής εντολής, η οποία αφού επεστράφη αμέσως από τον ΣΥΡΙΖΑ και πέρασε στην δεύτερη πολιτική δύναμη του ελληνικού Κοινοβουλίου, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τόνιζε ήδη από την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το βράδυ της Πέμπτης, πως σκοπεύει να εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια που του δίνονται βάσει κανονισμών, τουτέστιν τρεις ημέρες.

Τρεις ημέρες ούτως ώστε μέσα από μία σειρά επαφών να διαπιστώσει το κατά πόσο είναι εφικτό να σχηματιστεί κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, για να αποφευχθούν έτσι οι… αρχείαστες εκλογές, όπως ο ίδιος δηλώνει.

“Τείχος” και… δεύτερες σκέψεις;

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπου και η ΠτΒ “άνοιξε πυρ” εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα!

Στην συνέχεια ο αρχηγός της “γαλάζιας” παράταξης είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, με τον τελευταίο να δηλώνει εξερχόμενος της συνάντησης πως δεν υπάρχει περιθώριο για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την επόμενη μέρα, δηλαδή μετά τις εκλογές.

Το μεσημέρι του Σαββάτου και συγκεκριμένα στις 12:00 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα συναντηθεί με την Φώφη Γεννηματά, στην συνέχεια θα επιδιώξει συνάντηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ όπως προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες, δεν θα έχει συνάντηση με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, της Χρυσής Αυγής.

Όπως προκύπτει, ωστόσο, με βάση τα μέχρ τώρα δεδομένα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να επανεξετάζει το ενδεχόμενο εξάντλησης του χρονικού περιθωρίου των τριών ημερών, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η διερευνητική εντολή στην “Λαϊκή Ενότητα”

Εφόσον η προσπάθεια του αρχηγού της ΝΔ για σχηματισμό κυβέρνησης άνευ εκλογών δεν ευοδωθεί, τότε η διερευνητική εντολή περνά στα χέρια του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος ως αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας “Λαϊκή Ενότητα”, αποτελεί, πλέον, την τρίτη δύναμη στη Βουλή.

Την “Λαϊκή Ενότητα” που συστήθηκε επισήμως το μεσημέρι της Παρασκευής, με μία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας, ο οποίος πήρε ήδη… μαζί του 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νέο πολιτικό του εγχείρημα.

Στην συνέντευξη Τύπου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έδωσε το πολιτικό στίγμα της “Λαϊκής Ενότητας”, το οποίο φυσικά κινείται ενάντια στα μνημόνια, ενώ μάλιστα δεν αποκλείστηκε και το ενδεχόμενο μιας “συντεταγμένης εξόδου από την Ευρωζώνη”, αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να τονίζει πως ένα τέτοιο σενάριο δεν αποτελεί καταστροφή…

Όπως έγινε επίσης γνωσστό, το πρωί του Σαββάτου και συγκεκριμένα στις 10:30, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα μεταβεί στο γραφείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατόπιν δικού του αιτήματος, με τα σενάρια να “φουντώνουν” για ενδεχόμενη… μετεγγραφή της ΠτΒ στην “Λαϊκή Ενότητα”, αφού για την τελευταία οι πόρτες -και τα ψηφοδέλτια- του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κλείσει οριστικά, μετά και τις τελευταίες “πολεμικές” εξελίξεις…

Όταν η διερευνητική εντολή περάσει στα χέρια του Παναγιώτη Λαφαζάνη, το χρονικό περιθώριο είναι ξανά τρεις ημέρες, με τον πρόεδρο της “Λαϊκής Ενότητας” να δηλώνει πως σκοπεύει να το αξιοποιήσει, ενώ αν δεν προκύψει κυβέρνηση χωρίς εκλογές και από την συγκεκριμένη προσπάθεια, τότε πάμε… ολοταχώς για εκλογές!

Η ακριβής ημερομηνία που θα πάμε στις κάλπες παραμένει ακόμη ο “άγνωστος Χ”, αφού όπως προαναφέραμε αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της διερευνητικής εντολής, με την 20ή Σεπτεμβρίου να θεωρείται ακόμη ένας εφικτός στόχος…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε