Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Εξαγγελίες Σαμαρά από τη Βουλή για φοροελαφρύνσεις και αυξήσεις στους ένστολους – Μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ: “Ξεχάστε ότι θα γίνετε κυβέρνηση

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

– “Σαν νέος Ναπολέων ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε πολιτικές αθλιότητες”, τόνισε ο Πρωθυπουργός
– “Παρεΐτσα οι συνιστώσες σας με την τρομοκρατία μπορούν να κάνουν, αλλά με τους βουλευτές όχι”, είπε απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ
– Για ένστολους: “Ταμειακά θα καλυφθούν πάνω από τα 3/4 των περικοπών που τους έγιναν”
– “Οι δόσεις για ληξιπρόθεσμες σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία θα αυξηθούν στις 72 μέχρι 100”
– “Πήγατε στο Άγιον Όρος και το Βατικανό, αλλά στον αγιασμό της Βουλής δεν κάνατε το σταυρό σας”
– Ο Αντώνης Σαμαράς ολοκλήρωσε την ομιλία του λίγο πριν από τη 1 π.μ., όταν και άρχισε η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στη Βουλή για τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, ξεκίνησε με τα μέχρι τώρα επιτεύγματα της ελληνικής κυβέρνησης.

“Όποιος απόψε άκουσε τον κ. τσίπρα γνωρίζει τη ματαιότητα κάθε συνεννόησης μαζί του. Συνέβη το προφανές: για το μεγάλο θέμα του ΠτΔ, χωρίς ντροπή βάφτισε ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ, όποιος δεν είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για πολιτική αθλιότητα. Παρεΐτσα οι συνιστώσες σας με την τρομοκρατία μπορούν να κάνουν, αλλά με τους βουλευτές όχι”, είπε ο Αντώνης Σαμαράς. 

Και συνέχισε: “Κατηγορήθηκα ότι δεν έρχομαι συχνά στη Βουλή. Αν θέλετε κοινοβουλευτικό διάλογο, αναρωτηθείτε τι κάνετε εσείς γι’ αυτό. ¨οταν σας ζητάμε στοιχεία απαντάτε, δεν είμαστε πρόχειροι θα σας πούμε αργότερα. Και σήμερα δεν λέτε τίποτα. Αυτός είναι ο κοινοβουλευτικός διάλογος. Όποιος βρίζει, μόνος του τα λέει, μόνος του τα ακούει. Τον έχετε ακυρώσει μόνος σας το διάλογο κύριε Τσίπρα. Εγώ παλεύω κάθε μέρα σε χίλια μέτωπα για το καλό της Ελλάδας. Όχι για να κάνω το κομμάτι μου στις συνιστώσες κύριε Τσίπρα”.

Μηδενικό έλλειμμα και ανάκαμψη

“Στον τρίτο χρόνο διακυβέρνησής μας, το έλλειμμα μηδενίζεται. Πολλοί ήταν αγέννητοι την τελευταία φορά που ήταν μηδενικό το έλλειμμα. Κάποτε τους είπαμε Κασσάνδρες και διαμαρτυρήθηκαν… Μονίμως πέφτουν έξω. Μετά από 6 χρόνια ύφεσης, η ανάκαμψη άρχισε και η ανεργία πέφτει τους τελευταίους πέντε μήνες. Όλα αυτά, ενώ αναθεωρούνται προς τα κάτω οι προβλέψεις για την υπόλοιπη Ευρώπη. Κάποιοι θα ήταν ευτυχισμένοι αν η ανεργία συνέχιζε να ανεβαίνει…

Βγήκαμε στις αγορές και δανειζόμαστε με λογικά επιτόκια. Περιφρουρούμε με κάθε τρόπο το αίσθημα σταθερότητας. Με την έξοδο στις αγορές η Ελλάδα γίνεται ξανά μια χώρα φυσιολογική και ανακτά την αξιοπρέπειά της.

Ευτυχώς για την Ελλάδα και δυστυχώς για το ΣΥΡΙΖΑ, το χρέος είναι βιώσιμο. Κουραστήκαμε να το κάνουμε βιώσιμο, για να το κάνετε ανεξέλεγκτο… Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο. Διότι έχουμε το μεγαλύτερο διαρθρωτικό πλεόνασμα στην Ευρώπη. Μπορούμε να βγούμε από το Μνημόνιο ενάμιση χρόνο νωρίτερα και αυτό συζητάμε. Αυτός είναι ο στόχος μας”.

Αυξάνονται οι δόσεις στις ληξιπρόθεσμες – Τι θα γίνει με τους ένστολους

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις περικοπές που έγιναν στους ένστολους, τονίζοντας ότι δικαιώθηκαν στο ΣτΕ και “τους δίνουμε μεγάλο μέρος των περικοπών που υπέστησαν, ακριβώς γιατί στο μεταξύ βγάλαμε πλεονάσματα”.

Και πρόσθεσε: “Από τον επόμενο μήνα θα παίρνουν πίσω τη μισή περικοπή που τους έγινε από το 2012 και τα αναδρομικά της φετινής χρονιάς από τον Ιούλιο, ενώ από την επόμενη χρονιά θα παιρνουν κάθε μήνα και τα αναδρομικά και των δυο προηγούμενων ετών. Δηλαδή ταμειακά θα καλυφθούν πάνω από τα τρία τέταρτα των περικοπών που τους έγιναν”.

Στις εξαγγελίες του, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στην αύξηση των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. “Οι δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία θα αυξηθούν στις 72 μέχρι 100, ενώ θα ρυθμιστούν οι προσαυξήσεις και τα επιτόκια:
1. Αυτοί που ήδη έκαναν ρύθμιση, να έχουν καλύτερη μεταχείριση, κύριως όσον αφορά στα επιτόκια
2. Όσοι μπαίνουν στη ρύθμιση, να είναι πιο απλή η διαδικασία
3. Πιο αυστηροί με αυτούς που μπορούν, αλλά δεν πληρώνουν το Δημόσιο

Επεξεργαζόμαστε σημαντική ρύθμιση για “κόκκινα δάνεια”. Μεγάλο αριθμό δόσεων για συντριπτική πλεοινότητα μικρομεσαίων και αποδεδειγμένα εδώ και καιρό δεν μπορούν να πληρώσουν. Θα ξεχωρίσουμε περιπτώσεις μεγαλοοφειλετών”.

“Λίστα γάμου” το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

“Να μην αφήσουμε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να δημιουργήσει αστάθεια. Για κάποιος το μπάχαλο είναι αρετή”.

“2,5 εκατ. τουρίστες ήρθαν μόνο από τα κρουαζιερόπλοια. Ποιος κέρδισε; Τα μαγαζιά που τους υποδέχονταν. Ποιος έχασε; Οι λίγοι συνδικαλιστές που χρόνια στέκονται εμπόδιο”.

“Είναι φανερό ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να πει κάτι διαφορετικό, αλλά δεν τα καταφέρνει. Είναι οι ίδιες συνταγές εκτροχιασμού του τόπου… Ενώ φαντασιώνονται ότι θα κυβερνήσουν, δεν μπορούν να υπολογίσουν τις συνέπειες του προγράμματός τους”.

“Λίστα γάμου. Πείτε μας παιδιά τι θέλετε, να σας δώσουμε. Αλλά ξεχνάνε ότι στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό”.

Τα κόμματα διαψεύδονται αφού γίνουν κυβέρνηση. Εσείς το κάνατε πριν προλάβετε να γίνετε κυβέρνηση”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε