Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Eurogroup: Μαξίμου σε Μητσοτάκη: “Μάθαμε ότι αρρώστησες – Περαστικά”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με δηκτικό τρόπο σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την απόφαση του αποψινού Eurogroup. Μάλιστα γίνεται και αναφορά στην ασθένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, μάλλον με μία αίσθηση… δυσπιστίας.

Η πολιτική συμφωνία που έψαχνε η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup, μπορεί να μην επετεύχθει, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ, όμως το κλίμα για την χώρα φαίνεται να αλλάζει με την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα.

Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, βαδίζουμε προς διαχωρισμό της αξιολόγησης από τα δημοσιονομικά μέτρα, που θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα μετά το 2018 και τα οποία θα ενσωματωθούν στον “κόφτη” και θα εφαρμοστούν εφόσον δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα.

Τα δεδομένα αυτά δημιούργησαν ένα εξαιρετικά θετικό κλίμα στις τάξεις της κυβέρνησης, παρόλο που το ΔΝΤ ήδη έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις του, τονίζοντας πως ακόμη υπάρχει “πολλήδουλειά να γίνει”.

Στο… εσωκομματικό παιχνίδι τώρα, η αντιπολίτευση έσπευσε να εκφράσει τις αντιρρήσεις της, με τη Νέα Δημοκρατία ειδικότερα να χαρακτηρίζει “οδυνηρό για τους πολίτες το κόστος της καθυστέρησης και της ανικανότητας της κυβέρνησης”.

Αυτό έφερε την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο σχολιάζει με ειρωνικό τρόπο την ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ενώ φαίνεται να αφήνει αιχμές και για το γεγονός πως ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης, λόγω γρίπης.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το Μαξίμου: “Διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΝΔ για τη συμφωνία στο Eurogroup. Μάλλον την είχαν γράψει από χθες.

Ενημερωθήκαμε επίσης για την ασθένεια του κ. Μητσοτάκη και την αναβολή της προγραμματισμένης ομιλίας του. Του ευχόμαστε περαστικά και περιμένουμε όταν αναρρώσει να ζητήσει εκ νέου εκλογές“.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε