Πολιτική

Exit Poll 2023: Το 100% – Ισχυρή αυτοδυναμία ΝΔ με 39 έως 42% – ΣΥΡΙΖΑ με 16,3% έως 19,3%

Αυτό είναι το 100% του exit poll που έδωσαν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων. Οι κάλπες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου έκλεισαν ακριβώς στις 19:00. 

Όπως προκύπτει από την κοινή δημοσκόπηση των τηλεοπτικών σταθμών και των εταιρειών μετρήσεων η ΝΔ έχει καθαρή αυτοδυναμία, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει και άλλο από την δύναμή του σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου και το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να κερδίζει ελάχιστα. Το ΚΚΕ διατηρεί τις δυνάμεις του και απόψε όλοι μιλούν για τους Σπαρτιάτες, ένα κόμμα χωρίς γραφεία, ένα κόμμα έκπληξη το οποίο μπαίνει στην Βουλή έχοντας την ανοικτή στήριξη του Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. 

Δείτε το 100% του exit poll

ΝΔ 39-42%

ΣΥΡΙΖΑ 16,3-19,3%

ΠΑΣΟΚ 11,2-13,2%

ΚΚΕ 6,5-8,5%

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 3,6-5,6%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,6-5,6%

ΝΙΚΗ 2,7-4,7%

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,1-4,1%

ΜΕΡΑ 1,4-3,4%

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 2,6%-4,6%

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΔΡΩΝ 

ΝΔ: 158 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: 47 έδρες

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: 33 έδρες

ΚΚΕ: 20 έδρες

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ: 12 έδρες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 12 έδρες

ΝΙΚΗ: 10 έδρες

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 8 έδρες

ΜΕΡΑ25: 0 έδρες

Το exit poll διενεργήθηκε για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse). Στο κοινό exit poll συμμετέχει και το Action24.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Κωνσταντοπούλου υπερασπίστηκε τον Καραναστάση με άγρια επίθεση στον Λαζαρίδη: «Γυμνοσάλιαγκα, λέσι, υποκείμενο»
«Γνωρίζει καλά πώς τον έγλειφε και με έγλειφε από την πρώτη στιγμή. Έλεγε "Διαμαντή τιμάς την επιτροπή", "Διαμαντή σε παρακαλώ", "Διαμαντή σε τιμώ", υπάρχουν και μηνύματα»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 20
Ένταση στο νοσοκομείο Λαμίας με τον Άδωνι Γεωργιάδη στα εγκαίνια νέου τμήματος
Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους συγκεντρωμένους να σεβαστούν την παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας - «Αν στη θέση του ήταν ένας ιμάμης και ευλογούσε τη Χαμάς, θα τον σέβεστε – γιατί όχι και έναν Ορθόδοξο Μητροπολίτη;»
Σκηνικό έντασης στα εγκαίνια του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας
29
Η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στις κυβερνητικές πηγές – «Η απόλυτη πλειοψηφία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 75»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντά σημείο προς σημείο σε όσα ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη ψηφοφορία για τον ΟΠΕΠΕΠΕ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος