Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Φίλης για Αμβρόσιο: “Αυτά που λέει είναι τζιχάντ”! (ΒΙΝΤΕΟ)

Φίλης για Αμβρόσιο: “Αυτά που λέει είναι τζιχάντ”! (ΒΙΝΤΕΟ)

“Θα περίμενα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να πάρει αποστάσεις από τις κατάρες του Αμβρόσιου”. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με την Εκκλησία για το μάθημα των θρησκευτικών. Τι είπε για την λειτουργίας των σχολείων.

Στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης και έριξε λίγο… λάδι στη φωτιά της κόντρας του με την Εκκλησία.

Αυτά που είπε ο Αμβρόσιος είναι τζιχάντ“, τόνισε ο υπουργός Παιδείας, αναφερόμενος στις… κατάρες του μητροπολίτη Καλαβρύτων, την Μ. Παρασκευή, ο οποίος είχε πει μεταξύ (πολλοών) άλλων “να σαπίσει το χέρι του Φίλη, να δηλητηριαστούν οι άθεοι”, αν υπογράψει διατάγματα για αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών.

Κόντρα για την οποία πήρε θέση την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος, αναφέροντας “κουράστηκε και μας κούρασε ο Φίλης, οφείλουμε να σεβόμαστε τον Αμβρόσιο, όσοι δεν τον ξέρουν, τον παρεξηγούν“, ωστόσο ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως ο Αρχιεπίσκοπος θα έπρεπε να έχει πάρει αποστάσεις από τις… κατάρες του Αμβρόσιου, κάτι που δεν έκανε.

“Δεν συγκυβερνούμε με την εκκλησία και αυτό χρειάζεται μία διαμόρφωση ρόλων. Επιδίωξη είναι η συνεργασία με την εκκλησία στη βάση διακριτών ρόλων. Αλλο το κατηχητικό, άλλο το σχολείο”, σημείωσε ακόμη ο Νίκος Φίλης και κατηγόρησε την εκκλησία ότι “εκβιάζει και παίζει με τη θρησκευτικότητα των πολιτών” και ότι “η εικόνα που δίνεται από ακραίους μητροπολίτες σκανδαλίζει τους πιστούς”. 

Για τα σχολεία

Αναφερόμενος στο ολοήμερο σχολείο, τόνισε ότι δεν κόβεται, αλλά θα γίνει τρίωρο, ενώ ακόμη σημείωσε πως όλα τα παιδιά θα έχουν ίσες ευκαιρίες.

“Από τις 08:00 έως τις 13:15 θα λειτουργεί το ολοήμερο. Μετά θα γίνονται κανονικά μαθήματα από τους δασκάλους μέχρι τις 16:00. Το ολοήμερο θα είναι 3 ώρες σε όλη την Ελλάδα. Το δημοτικό θα λειτουργεί 6 ώρες”, σημείωσε ακόμη.

Ακόμη, ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για προσλήψεις χιλιάδων αναπληρωτών από τη νέα σχολική χρονιά.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε