Πολιτική

Laura Kuenssberg: Η αντίδραση της δημοσιογράφου που πήρε την συνέντευξη στον Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η δημοσιογράφος Laura Kuenssberg δεν περίμενε ποτέ ότι η συνέντευξη που πήρε από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα προκαλούσε διπλωματικό επεισόδιο μετά τις δηλώσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Μάλιστα, ο εκνευρισμός του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ ήταν τέτοιος μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, που ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση μαζί του.

Η Laura Kuenssberg παρακολουθούσε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις μετά την ακύρωση της συνάντησης των δύο ηγετών και σχολίασε με δηκτικό τρόπο όλα όσα διαδραματίστηκαν μετά τη συνέντευξη. 

Η ίδια έγραψε στο X (πρώην Twitter): «Η συνέντευξή μας με τον Έλληνα πρωθυπουργό φαίνεται να έχει ταράξει τo Νούμερο 10 (της Ντάουνινγκ Στριτ) αρκετά για να ακυρώσει τη συνάντηση του Σουνάκ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τεράστια αντίδραση, δεδομένου ότι αυτό το θέμα είναι μακροχρόνιο μεταξύ των δύο χωρών…».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίμαχη συνέντευξη είπε ότι: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα φαίνονταν καλύτερα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Δεν είναι ζήτημα επιστροφής, ανήκουν στην Ελλάδα και εκλάπησαν».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εκλογές ζητεί ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Έχουμε μια βαθιά διεφθαρμένη κυβέρνηση, που επιλέγει την ατιμωρησία και τα παιχνίδια με τους θεσμούς»
Ρωτάω λοιπόν σήμερα: Ποιον θα εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός; Εμένα ή τους διεφθαρμένους βουλευτές και υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας;
Νίκος Ανδρουλάκης
Γιώργος Μυλωνάκης: Κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για κατασκευασμένες τηλεφωνικές συνομιλίες και sms
«Είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική δικαιοσύνη θα αποκαλύψει σύντομα ποιοι είναι οι δράστες και ποια είναι τα πραγματικά τους κίνητρα»
Γιώργος Μυλωνάκης
Στην Επιτροπή Δεοντολογίας Τσιάρας και Μηταράκης – Με υπόμνημα θα απαντήσουν οι υπόλοιποι «γαλάζιοι» βουλευτές για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
Η κυβέρνηση, η οποία επί της αρχής λέει «ναι» στις άρσεις ασυλίας των βουλευτών της, αποφάσισε να μη θέσει κομματική πειθαρχία και τα μέλη της ΝΔ να ψηφίσουν κατά συνείδηση
τσιάρας