Πολιτική

Μας τράβηξαν τ’ αυτί και μας γύρισαν πίσω το μεσοπρόθεσμο – Αναβάλλεται η ανακοίνωσή του!

- Ζητούν σκληρότερα μέτρα - 'Εκριναν οτι δεν είμαστε έτοιμοι!
- Εκβιάζουν με την 5η δόση και καθυστερούν
-  Εσπευσμένα επέστρεψε ο Παπακωνσταντίνου
- Σκληρές διαβουλεύσεις με τους ελεγκτές

Οι εταίροι μας, προκειμένου να μην μας δείξουν κίτρινη κάρτα, ζήτησαν από τον έλληνα υπουργό Οικονομικών να επιστρέψει στην Αθήνα, να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με την τρόϊκα και να είναι 100% έτοιμη να ανακοινώσει το μεσοπρόθεσμο. Που σημαίνει οτι τα μέτρα που προτείναμε στους εταίρους μας δεν κρίθηκαν ικανοποιητικά.

Το πιο δύσκολο το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι να αποσαφηνίσει τα μέτρα για την αύξηση των εσόδων του δημοσίου, αλλά και τις περικοπές δαπανών των υπουργείων.

‘Ετσι, οι ελεγκτές και ο κ. Παπακωνσταντίνου επέστρεψαν στην Αθήνα προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τα μέτρα και να επιστρέψουν και πάλι τις Βρυξέλλες σε εύλογο χρονικό διάστημα και να πάρουν την έγκριση των εταίρων μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit εκεί που δημιουργήθηκε εμπλοκή ήταν στο θέμα των αποκρατικοποιησεων και θεωρήθηκε οτι η ελληνική πλευρά παρουσίασε αποσπασματικά μέτρα.

Τα μέτρα επίσης κρίθηκαν από την τρόϊκα ασαφή και αναποτελεσματικά και γι’ αυτό η ανακοίνωση του μεσοπροθεσμου προγράμματος που είχε προγραμματισθεί να γίνει την Tετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη αναβάλλεται. To γεγονός της αναβολής επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος – Πιθανή η αναδιάρθρωση

Ωμός εκβιασμός με στάση πληρωμών

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας έριξαν σήμερα 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα – Δείτε βίντεο
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την απελευθέρωση των ομήρων και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα»
Τα αεροπλάνα που πέταξαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
42
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς – Ανησυχία για τη Γάζα και στήριξη στην Παλαιστινιακή Αρχή από την Ελλάδα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς 2
Η ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατο της Λένας Σαμαρά - «Μεταφέρθηκε σε σταθερή κατάσταση στον Ευαγγελισμό»
«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
Λένα Σαμαρά 24
Γιατί η Λένα Σαμαρά διακομίστηκε από το Σισμανόγλειο στον Ευαγγελισμό - Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον πρόωρο θάνατό της
Αποτελεί ερώτημα εάν η άτυχη κοπέλα είχε ιστορικό επιληψίας ή καρδιακής βλάβης, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει μέχρι στιγμής με βεβαιότητα, ποια ήταν η αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατό της κόρης του Αντώνη Σαμαρά
Ο Αντώνης Σαμαράς και η κόρη του Λένα Σαμαρά στην πρεμιέρα της ταινίας «Ευτυχία» 42