Τρίτη, 21 Μαΐ
26oC Αθήνα

Προϋπολογισμός χωρίς την αποδοχή της τρόικας – Κατατέθηκε στην Βουλή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Προσχέδιο προϋπολογισμού χωρίς όμως τη συμφωνία της τρόικας κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών και όλα δείχνουν ότι θα πάμε σε συμπληρωματικό προϋπολογισμό όταν υπάρξει συμφωνία που πλέον μετατίθεται για τον επόμενο μήνα με καταληκτική ημερομηνία την 9η Δεκεμβρίου και το eurogroup

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισηγητική Έκθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού θα αναφέρει πως το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 θα διαμορφωθεί στα 730 εκατ. ευρω, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για πρωτογενές πλεόνασμα 344 εκατ. ευρώ. Για το 2014 θα προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα 2,8 δισ. ευρώ.

Με βάση το σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού, η ελληνική οικονομία θα καταγράψει το 2014 ρυθμό ανάπτυξης 0,6%, ανεργία στο 26% του εργατικού δυναμικού και δημόσιο χρέος στα 319,4 δισ. ευρώ.

Το είχε πει από προχθες το βράδυ ο Γ. Στουρνάρας βγαίνοντας από το Μ. Μαξίμου. Τώρα η προσπάθεια πάει για την 9η Δεκεμβρίου αφού το χάσμα μεταξύ τρόικας και Ελλάδας δεν γεφυρώθηκε.
Τα στελέχη της τρόικας αναχωρούν και είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψουν χωρίς να έχει υπάρξει συμφωνία σε κανένα επίπεδο με το υπουργείο Οικονομικών, παρά μόνο κάποια σύγκληση.
Με τους πλειστηριασμούς και την αμυντική βιομηχανία να παραμένουν τα μεγαλύτερα αγκάθια οι τροϊκανοί έφυγαν και άφησαν όλα τα ζητήματα ανοιχτά.
Από δω και πέρα και μέχρι να επιστρέψουν οι επαφές θα γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης, όμως η ελληνική πλευρά ποντάρει πολλά, αν όχι τα πάντα, στην πολιτική διαπραγμάτευση και ειδικά στη στάση του Βερολίνου.

Έτσι η αυριανή συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ θεωρείται κάτι παραπάνω από κρίσιμη και για τις εξελίξεις στο εσωτερικό, όχι μόνο σε επίπεδο μέτρων αλλά και σε πολιτικό επίπεδο καθώς πιθανή σκληρή στάση από το Βερολίνο θα προκαλέσει και πολιτικές εξελίξεις υπό την έννοια ότι θεωρητικά είναι αδύνατο να περάσουν νέα μέτρα από την παρούσα κυβέρνηση…

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε