Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

“Ρουκέτα” του Spiegel! “‘Αδειασε” ο Τσακαλώτος τον Τσίπρα για τις παροχές;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel, ο Ευκλείδης Τσασκαλώτος, σε συνάντησή του με Γερμανούς βουλευτές στο Βερολίνο, παραδέχθηκε “επικοινωνιακά λάθη” τόσο στην ανακοίνωση παροχών προς τους συνταξιούχους, όσο και στη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά.

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel, αναφέρει σε αποκλειστικό του δημοσίευμα ότι σε συνάντηση που είχε το πρωί της Παρασκευής με Γερμανούς βουλευτές στο Βερολίνο, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ζήτησε συγγνώμη (!) που η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ενημερώσει τους δανειστές για τις παροχές που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είναι πληροφορίες από… μόνες τους “περίεργες”, αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός, χθες μετά την Σύνοδο Κορυφής, όχι απλά υπερασπίστηκε την απόφασή του για τις συγκεκριμένες εξαγγελίες, αλλά δεν φάνηκε διατεθειμένος να κάνει “ούτε βήμα πίσω”, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “δεν θέτουν σε καμία διακινδύνευση το πρόγραμμα και τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος, ούτε για φέτος, ούτε έχουν καμία δημοσιονομική επίπτωση για το 2017 και το 2018“.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το Spiegel, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι ήταν λάθος που δεν είχαν ενημερώσει τους πιστωτές και ζήτησε συγγνώμη, προβάλλοντας και ως “δικαιολογία” την “πίεση του χρόνου”.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, σε άρθρο με τίτλο “Η Ελλάδα παραδέχεται επικοινωνιακά λάθη“, τα παραπάνω ειπώθηκαν σε πρωινή συνάντηση της Παρασκευής και τα επιβεβαιώνουν πολλοί από τους συμμετέχοντες.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται ακόμη να είπε ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να παίρνει τέτοιες αποφάσεις αλλά παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος που δεν είχαν ενημερώσει τους πιστωτές, αποδίδοντας το “λάθος” σε έλλειψη επικοινωνίας.

Πηγή: spiegel.de

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε