Πολιτική

«Σηκώνει μανίκια» το κυβερνητικό επιτελείο

Φορολογικό, ασφαλιστικό, Καλλικράτης και κλειστά επαγγέλματα μεταξύ των «καυτών» θεμάτων που θα «τρέξει» τις επόμενες ημέρες το κυβερνητικό επιτελείο.

Η ανάπαυλα για το Πάσχα τελείωσε και άπαντες στο κυβερνητικό στρατόπεδο «σηκώνουν μανίκια» για να προωθήσουν τις αλλαγές. Δεν έχουν περάσει άλλωστε πολλές ημέρες από το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, όπου ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει από τους υπουργούς του να… βάλουν στο φουλ τις μηχανές γιατί δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν η φορολογική μεταρρύθμιση που αυτή την εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή προς ψήφιση. Μπορεί το οικονομικό επιτελείο ακόμη να… γράφει και να σβήνει, αλλά το τελικό σχέδιο θα δημοσιοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη, θα κατατεθεί στην Ολομέλεια στις 13 του μήνα και δυο ημέρες μετά θα γίνει και η ψηφοφορία.

Θα «τρέξουν» επίσης οι αποκρατικοποιήσεις αλλά και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, για το οποίο ασκούνται και πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά το φορολογικό, σειρά έχει το ασφαλιστικό. Το αρμόδιο υπουργείο στοχεύει να καταθέσει το σχέδιο νόμου στη Βουλή πριν από το τέλος Απριλίου ώστε το αργότερο στα μέσα Μαΐου να έχει γίνει νόμος του κράτους. Από εκεί και πέρα, υπάρχει και ο Καλλικράτης γύρω από τον οποίο θα κινηθεί και όλη η αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Μεταξύ των ζητημάτων στα οποία πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος είναι οι λειτουργικές αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης.

Στην ατζέντα της κυβέρνησης βρίσκονται επίσης ο αναπτυξιακός νόμος, το νομοσχέδιο για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη αλλά και θέματα περιβάλλοντος και χωροταξίας. Τα δυο τελευταία ζητήματα θα τεθούν στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου που είναι προγραμματισμένο εντός της εβδομάδας.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρεθεί στη Μεγαλόνησο τη Δευτέρα του Θωμά προκειμένου να έχει συνομιλίες με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Συρεγγέλα για την παραίτησή της από γραμματέας της ΝΔ: Επέλεξα μια δύσκολη αλλά συνειδητή επιλογή, ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη και την τιμή που μου έκανε, να γίνω η πρώτη γυναίκα Γραμματέας του κόμματος στα 50 χρόνια της ιστορίας του»
Η Μαρία Συρεγγέλα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Πλακιάς: Η πρόταση Καρυστιανού για προανακριτική δεν βρίσκει σύμφωνους όχι μόνο τις άλλες οικογένειες που είναι εκτός συλλόγου αλλά και αυτές που είναι εντός
Η πρόταση την οποία υιοθέτησαν κόμματα της αντιπολίτευσης και κατέθεσαν στη Βουλή αναφέρεται ως «πρόταση των συγγενών των θυμάτων»
Βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας 22
Κυριάκος Μητσοτάκης από το νέο ΚΕΠΑ στο Γαλάτσι: Αυτονόητη η διεύρυνση της λίστας αναπηριών που είναι μη αναστρέψιμες
«Θεωρώ αδιανόητο να ζητούμε από τους συμπολίτες μας να επαναπιστοποιείται η αναπηρία τους όταν γνωρίζουμε ότι ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάστασή τους»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νίκη Κεραμέως στο ΚΕΠΑ Γαλατσίου 10