Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

“Σκοτώνονται” για μια φράση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: “Δικό μας το Νέα Μεταπολίτευση” – “Το σκέφτηκε όταν ήταν… πολιτικός κρατούμενος”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Είναι γνωστό ότι στην πολιτική όπως και στην τέχνη, δεν υπάρχει παρθενογέννηση. Παρόλα αυτά Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε έναν… χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων σχετικά με την πατρότητα των φράσεων “Νέα Μεταπολίτευση” και “Ελλάδα του 2021” που χρησιμοποιούνται στο μήνυμα του πρωθυπουργού για την επέτειο των 42 χρόνων από την μεταπολίτευση.

Η Νέα Δημοκρατία, αντέδρασε με ανακοίνωσή της, στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας χρησιμοποίησε τις έννοιες “νέα Μεταπολίτευση” και “Ελλάδα του 2021”. Και οι δυο αυτές έννοιες αποτέλεσαν τα βασικά μηνύματα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο του Κόμματος, τον περασμένο Απρίλιο. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να είναι ικανός στη λογοκλοπή, αλλά είναι ανίκανος να υπηρετήσει προς όφελος των πολιτών και της πατρίδας αυτές τις έννοιες, λόγω της ανικανότητας, της ιδεοληψίας και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού που τον διακρίνει».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, μέσω πηγών, απέκρουσε τον ισχυρισμό της ΝΔ περί “λογοκλοπής”, διεκδικώντας και εκείνη εμμέσως πλην σαφώς τις εν λόγω φράσεις, ενώ δεν δίστασε να… τρολάρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα περί “πολιτικού κρατούμενου”.

Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης απαντούν: «Ισχυρίζεται πως η έννοια “Νέα Μεταπολίτευση”, που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από την Αριστερά, ιδίως τη περίοδο του κινήματος των πλατειών, καθώς και ο όρος “Ελλάδα του 2021” που είχε αναφερθεί στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού και, από τότε, σε πολλές δηλώσεις και ομιλίες του, έχουν “κλαπεί” από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Συνέδριο της ΝΔ. Μόνο που το Συνέδριο της ΝΔ έγινε μόλις πριν από 3 μήνες…».
 
«Εκτός και αν ο πρόεδρος της ΝΔ είχε εμπνευστεί τις παραπάνω έννοιες από τότε που ήταν “πολιτικός κρατούμενος”…», συνεχίζουν με σκωπτικό πνεύμα οι ίδιες πηγές, για να προσθέσουν ότι «σε αυτή τη περίπτωση του οφείλουμε σκληρή αυτοκριτική…».

Όπως είπαμε πάντως, παρθενογέννεση δεν υπάρχει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ίδιο το όνομα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Νέα Δημοκρατία” ονομαζόταν ένα βιβλίο του Κινέζου κομμουνιστή ηγέτη, Μάο Τσε Τουνγκ, πολλά χρόνια πριν ο Κωσταντίνος Καραμανλής επιλέξει το ίδιο όνομα για την παράταξη που ίδρυσε. Για καθεστώς “Νέας Δημοκρατίας” μιλούσε και το ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

Νέα απάντηση ΝΔ

Από το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας πάντως επεφύλασσαν και… δεύτερο γύρο στη νέα αυτή κόντρα που ξέσπασε με το Μαξίμου.

Με κοινή συνισταμένη τους… τόνους, που παραμένουν υψηλοί.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει: “Καταλαβαίνουμε απόλυτα το άγχος του κ. Τσίπρα μετά την δεινή κοινοβουλευτική ήττα που υπέστη στο θέμα του εκλογικού νόμου.

Καταλαβαίνουμε τη νευρικότητα του κ. Τσίπρα ενόψει της συζήτησης την προσεχή Τρίτη στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησής του το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Ένα είναι βέβαιο: ο πρωθυπουργός των κλειστών τραπεζών, των φόρων και των capital controls δεν θα είναι αυτός που θα οδηγήσει τη χώρα στη νέα Μεταπολίτευση“.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε