Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Spiegel: Οι πλούσιοι έλληνες ακόμα δεν πληρώνουν φόρους

Spiegel: Οι πλούσιοι έλληνες ακόμα δεν πληρώνουν φόρους

Ο μέσος έλληνας έχει γονατίσει από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που λαμβάνονται συνεχώς μήπως και καταφέρει να ορθοποδήσει η χώρα.

Με αυτή την φράση ξεκινά το άρθρο του περιοδικού Spiegel σύμφωνα με το οποίο εκείνοι που έχουν τα πολλά εξακολουθούν να έχουν ασυλία από το κράτος.

Η φορολογική δικαιοσύνη δεν ισχύει για όλους γράφει το περιοδικό στην διαδικτυακή του έκδοση. Αναφέρεται στα νεα σκληρά μέτρα τα οποία όμως ΔΕΝ αφορούν εκείνους που πραγματικά έχουν χρήματα.

Και γράφει το περιοδικό: Την ίδια ώρα μια μικρή ελίτ από πλούσιους πλοιοκτήτες, προσπαθούν να μείνουν στο απυρόβλητο να παραμείνουν σε καθεστώς φορολογικής ασυλίας.

Στην λίστα το περιοδικό βάζει και τους γιατρούς, των οποίων το καθαρό εισόδημα είναι 2,5 φορές μεγαλύτερο από αυτό που δηλώνουν.

Επίσης, επικαλείται την μαρτυρία δικηγόρου από την Θεσσαλονίκη ο οποίος περιγράφει τι γίνεται στον κλάδο του: “Μέχρι πρόσφατα, υπήρχε μια ελάχιστη αμοιβή των 300 ευρώ για την παράσταση δικηγόρου στο δικαστήριο. Όμως ξέρω ότι πολλοί μεγαλοδικηγόροι χρεώνουν χιλιάδες ευρώ τους πελάτες τους αλλά κόβουν απόδειξη για 300 ευρώ. Πολλοί από αυτούς ενώ φοροδιαφεύγουν προκλητικά παίρνουν ακόμα και επιστροφή φόρου!”

Έτσι δεν προκαλέι έκπληξη, γράφει το Spiegel, ότι, δεν ξεπερνούν τους 200 οι φορολογούμενοι στην Ελλάδα που δηλώνουν εισόδημα άνω των 500.000 ευρω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρώτο θέμα στους Financial Times η θύελλα που έχει ξεσπάσει με την αποστολή στην Βουλή της δικογραφίας για την λίστα Λαγκάρντ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε