Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σύνοδος Κορυφής: Λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν

Σύνοδος Κορυφής: Λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν

– Τσίπρας για Σόιμπλε: “Εμείς τηρούμε τις δεσμεύσεις και θεωρούμε απαράδεκτο ορισμένοι να θέλουν να ξαναφέρουν και πάλι το διαπραγματευτικό παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδος”
– “Το ΔΝΤ πρέπει να κατανοήσει ότι η επιμονή για μέτρα λιτότητας μετά το 2019 είναι αντιδημοκρατική και στηρίζεται σε ένα υπεραισιόδοξο μοντέλο προβλέψεων”
– “Πρέπει το ΔΝΤ να κατανοήσει ότι η Ελλάδα είναι κράτος – μέλος της ΕΕ και στην Ευρώπη το κεκτημένο είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις”
– “Τα μέτρα για τους συνταξιούχους δεν βάζουν το πρόγραμμα σε κίνδυνο”

Μια ωραία ατμόσφαιρα και σήμερα, με τις εξελίξεις να… θυμίζουν καλοκαίρι του 2015. Ένα ρεπορτάζ – βόμβα του MNI ήταν αρκετό να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ κάνει λόγο για “πραξικόπημα” Ντάισελμπλουμ – Σόιμπλε σχετικά με την απόφαση για “πάγωμα” των μέτρων για το ελληνικό χρέος, που αποφαίστηκαν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Ανώτατη πηγή από την Κομισιόν λέει πως ο Ντάισελμπλουμ έκανε… του κεφαλιού του και δεν ενημέρωσε κανέναν στο Eurogroup, ενώ προσθέτει πως εάν ρωτούσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ήταν θετική σχετικά με τις παροχές που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στο πρόσφατο διάγγελμά του! Μέσα σε όλα αυτά, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα “βολές” εναντίον του Σόιμπλε!

Παρακολουθήστε ζωντανά όλα όσα έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής, στο live blog του newsit.gr

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε