Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

Τέλος στη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με ψήφους 8 έναντι μίας, η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται την διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Αύριοή την Τετάρτη η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πιο αναλυτικά, υπέρ ψήφισαν όλα κόμματα εκτός του ναζιστικού μορφώματος. Σημειώνεται ότι αύριο ή την Τετάρτη θα γίνει η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας υπήρξε ένταση με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο να καταγγέλει πολιτική δίωξη που στηρίζεται σε καταθέσεις «κουκουλοφόρφων μαρτύρων» , όπως είπε, ενώ και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στην Επιτροπή, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, κατήγγειλε πως υπάρχει «αριστερή τρομοκρατία» που μετρά δεκάδες νεκρούς, και πως στοχοποιείται το κόμμα του.

Στην εισήγηση του, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης σημείωσε πως «για την κυβέρνηση είναι αδιανόητο το κράτος και οι φορολογούμενοι πολίτες να χρηματοδοτούν κόμματα τα οποία κατηγορούνται ότι αποτελούν εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις, που επιχειρούν να καλυφθούν κάτω από το μανδύα πολιτικού κόμματος».

Και συνέχισε «Όταν όμως υπό το μανδύα ή υπό την κάλυψη πολιτικού κόμματος, υπάρχουν βάσιμες κατηγορίες για την τέλεση σοβαρών εγκληματικών πράξεων, οι οποίες στρέφονται κατά της ίδιας της χώρας ή πλήττουν βάναυσα τη δημόσια τάξη, οφείλουμε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο κατάχρησης της κρατικής χρηματοδότησης με σκοπό την στήριξη εγκληματικών δραστηριοτήτων».

Ο υπουργός Εσωτερικών εκτίμησε πως «ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας της Χρυσής Αυγής, που χαρακτηρίζεται από στρατιωτική δομή, σε συνδυασμό με την πληθώρα μαρτυριών και ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας» και κατέληξε λέγοντας πως εισηγείται την «αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, ως στοιχειώδες μέτρο προστασίας της χώρας απέναντι σε όσους επιβουλεύονται τη Δημοκρατία, τη δημόσια τάξη και την κοινωνική ειρήνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Πόθεν έσχες: Η Ζαρούλια δηλώνει… περισσότερα από τον Μιχαλολιάκο

Απειλές Αρβανίτη για εθνικά δικαστήρια – “Προβοκάτσια η δολοφονία Φύσσα” (VIDEO)

Παραλήρημα Κασιδιάρη: Ο Πειραιώς Σεραφείμ το ’10 μας αποκαλούσε ελπίδα της Ελλάδας – Τέκτονες ιερείς, τα «παίρνουν» για να βρίζουν στη Χρυσή Αυγή

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε