Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Το θράσος του Σκοπιανού ΥΠΕΞ για Βενιζέλο: Ίσως δεν του άρεσε το φόντο…!

Το θράσος του Σκοπιανού ΥΠΕΞ για Βενιζέλο: Ίσως δεν του άρεσε το φόντο…!

Με φόντο το “ Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας” οι Σκοπιανοί είχαν την απαίτηση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κάνει κοινές δηλώσεις με τον Νίκολα Πόποσκι.

Ο υπουργός Εξωτερικών την ΠΓΔΜ δεν έχασε ευκαιρία να ειρωνευτεί τον Έλληνα ομόλογό του, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για ποιο λόγο ο κ. Βενιζέλος δεν θα προβεί σε κοινές δηλώσεις, στα Σκόπια, με κάποιον από την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ -απ’ αυτούς με τους οποίους έχει συναντήσεις- σε αντίθεση με ό,τι έκανε στις άλλες πρωτεύουσες των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Πόποσκι σχολίασε: “Ίσως στον κ. Βενιζέλο δεν άρεσε το φόντο”, ενώ σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας ισχυρίστηκε ότι “το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν ευνοεί την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης” και κάλεσε την Ελλάδα να σεβαστεί την «καταδικαστική» γι΄ αυτήν, όπως τη χαρακτήρισε, ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Χάγης από το 2011 και να επιτρέψει την ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συναντήθηκε ακόμη με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της ΠΓΔΜ, Γκιόρκι Ιβάνοφ, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φάτμιρ Μπεσίμι (προέρχεται από το αλβανικό κόμμα DUI), τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Ζόραν Ζάεφ, τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γερμανικές αποζημιώσεις: στα χέρια του Ε. Βενιζέλου το πόρισμα

Βενιζέλος: Απόλυτη καταδίκη της βίας στην Ουκρανία

Πολιτικές ευθύνες για τις ΜΚΟ βλέπει ο Βενιζέλος – Ζητεί να τεθούν σε αργία όσοι εμπλέκονται

Στο Βελιγράδι ο Βενιζέλος – “Οι ελληνικές επενδύσεις στη Σερβία ξεπερνούν τα 2 δισ.”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε