Πολιτική

Τους ξέρουν αλλά δεν λένε ποιοί είναι – 11 βουλευτές σήκωσαν μεγάλα ποσά από τράπεζες αλλά κανείς δεν ξέρει που πήγαν

- Συνολικά 15 έκαναν μεγάλες αναλήψεις - Θα ζητηθεί άρση τραπεζικού απορρήτου
- Ορκωτοί λογιστές θα ζητήσουν εξηγήσεις από έναν - έναν

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει από την αποκάλυψη ότι 15 βουλευτές “σήκωσαν” από τράπεζες ποσά από 100.000 έως 400.000 ευρώ.

Κανείς όμως δεν διευκρινίζει για ποιόν λόγο έγιναν οι αναλήψεις και αν τα χρήματα αυτά τοποθετήθηκαν κάπου αλλού. Τα μετέφεραν σε τράπεζα του εξωτερικού, τα κράτησαν στο σπίτι τους; Επίσης είναι απορίας άξιο γιατί δεν έχουν δοθεί από την αρμόδια επιτροπή τα ονόματά τους στην δημοσιότητα.

Από τους 15 αυτούς βουλευτές προκύπτει ότι οι 4 έκαναν αγορές.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών κομμάτων και πολιτικών, Ευάγγελος Αργύρης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθούν οι διαδικασίες για την άρση του τραπεζικού απορρήτου έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν τα χρήματα στάλθηκαν στο εξωτερικό. Επίσης, ορκωτοί λογιστές θα ζητήσουν εξηγήσεις από κάθε έναν από αυτούς.

Πιο αναλυτικά:

9 βουλευτές εν ενεργεία αγόρασαν διαμερίσματα το 2009, οι 6 από αυτούς με δάνειο.

Άλλοι 5 βουλευτές προχώρησαν σε ανέγερση κατοικίας. 6 βουλευτές αγόρασαν αγροτεμάχια μικρής αξίας, μόνο το ένα από αυτά είχε αξία 100.000 ευρώ.

Δυο ευρωβουλευτές αγόρασαν διαμέρισμα στις Βρυξέλες με δάνειο. Πέντε ευρωβουλευτές είχαν μικρή μείωση των εισοδημάτων τους ενώ 17 είχαν μικρή αύξηση.

Και ερχόμαστε στους 15.

Όλοι εν ενεργεία βουλευτές και είχαν όλοι το 2009 μείωση στις καταθέσεις τους.

Από αυτούς οι 4 έκαναν αγορές. Ο ένας οικόπεδο, ο άλλος γραφείο, άλλος αγροτεμάχιο και ένας μονοκατοικία.

Η μείωση των καταθέσεων αυτών – των 15 δηλαδή – κυμαίνεται από 100.000 μέχρι και 400.000 ευρώ.

Για το εάν υπήρξαν δηλωμένες εκροές προς την Ελβετία ο κ. Ευάγγελος Αργύρης επεσήμανε ότι «αν βρεθεί έστω και ένας να έχει 100 ευρώ στην Ελβετία θα είναι παράνομος γιατί κανείς δεν έχει δηλώσει ότι έχει καταθέσεις στην Ελβετία»

Παρατήρησε πάντως ότι δεν υπάρχουν μεγάλα ποσά κατατεθειμένα σε ξένες τράπεζες και αυτά που υπάρχουν είναι άνευ σημασίας και προέρχονται κυρίως από επαγγελματική δραστηριότητα.

Είπε επίσης ότι για πρώτη φορά θα υπάρχει μια τράπεζα δεδομένων κι έτσι δεν θα χρειάζεται κάθε χρόνο να δίνονται όλες οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης αλλά μόνο οι μεταβολές που υπάρχουν. «Πρόκειται για μια καινοτομία σε συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» είπε συγκεκριμένα.

Έχει στείλει επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών για το εάν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που να έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό από το 2009 και μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΥΕΘΑ: Τα «πόθεν έσχες» της ηγεσίας – Τι δήλωσαν Αβραμόπουλος, Ραγκούσης, Γεωργίου και Σπηλιόπουλος

Στον εισαγγελέα το πόθεν έσχες του Άκη Τσοχατζόπουλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας έριξαν σήμερα 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα – Δείτε βίντεο
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την απελευθέρωση των ομήρων και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα»
Τα αεροπλάνα που πέταξαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
32
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς – Ανησυχία για τη Γάζα και στήριξη στην Παλαιστινιακή Αρχή από την Ελλάδα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς 1
Η ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατο της Λένας Σαμαρά - «Μεταφέρθηκε σε σταθερή κατάσταση στον Ευαγγελισμό»
«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
Λένα Σαμαρά 24
Γιατί η Λένα Σαμαρά διακομίστηκε από το Σισμανόγλειο στον Ευαγγελισμό - Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον πρόωρο θάνατό της
Αποτελεί ερώτημα εάν η άτυχη κοπέλα είχε ιστορικό επιληψίας ή καρδιακής βλάβης, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει μέχρι στιγμής με βεβαιότητα, ποια ήταν η αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατό της κόρης του Αντώνη Σαμαρά
Ο Αντώνης Σαμαράς και η κόρη του Λένα Σαμαρά στην πρεμιέρα της ταινίας «Ευτυχία» 41