Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τσίπρας: Έκανα μεγάλα λάθη – Τι λέει για το plan b

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Τώρα στόχος μου είναι να βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα που την οδήγησαν αυτοί που τη χρεοκόπησαν και να προχωρήσουμε μπροστά με βαθιές μεταρρυθμίσεις. Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι η κρίση δεν θα επιστρέψει” λέει στη συνέντευξή του στον Guardian ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά πως πλέον είναι η ώρα όπου “μπορούμε τώρα να πούμε με βεβαιότητα ότι η οικονομία επανέρχεται… Αργά, αργά, κάτι που κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να συμβεί, θα συμβεί. Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση ”
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Guardian ο Πρωθυπουργός παραδέχεται πως έκανε λάθη, λέει μάλιστα χαρακτηριστικά “εκανα λάθη, μεγάλα λάθη” και όπως τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας το μεγαλύτερο λάθος του μπορεί να ήταν “η επιλογή των ανθρώπων σε θέσεις-κλειδιά”.
Αναφερόμενος μάλιστα ον Γιάνη Βαρουφάκη λέει πως ο “Γιάνης προσπαθεί να γράψει ιστορία με διαφορετικό τρόπο. Παρουσίασε το σχέδιο Β και ήταν τόσο αόριστο, δεν άξιζε να μιλάμε. Ήταν απλά αδύναμο και αναποτελεσματικό”. Λέει μάλιστα πως ο Σοίμπλε “ήταν το alter ego του. Τον αγάπησε. Τον σεβάστηκε πάρα πολύ και τον σέβεται ακόμα”.

Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει στην συνέντευξη του ότι η αρχική στρατηγική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια πολιτική σύγκρουσης αλλά η εγκατάλειψη του ενιαίου νομίσματος και, κατ ‘επέκταση, η έξοδος από την ευρωζώνη ουδέποτε αμφισβητήθηκε, “Η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης. Χωρίς αυτό, πώς θα μοιάζει η Ευρώπη;” αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. ” Θα χάσει ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και της κληρονομιάς της.
”Η ελληνική κοινωνία έχει αλλάξει και ωριμάσει. Η πρώτη προτεραιότητά μας είναι να ανακτήσουμε την «οικονομική» μας κυριαρχία”, εξηγεί, προσθέτοντας ότι πρόκειται να εκμεταλλευτεί την πρωταρχική γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, το σταυροδρόμι τριών ηπείρων, και να προωθήσει τις δυνατότητές της ως διεθνές κέντρο ενέργειας, μεταφορών και τηλεπικοινωνιών.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε