Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσίπρας και Ντράγκι συμφώνησαν να τελειώνει το συντομότερο η αξιολόγηση

Τσίπρας και Ντράγκι συμφώνησαν να τελειώνει το συντομότερο η αξιολόγηση

Τον επικεφαλής της ΕΚΤ συνάντησε στο Νταβός ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με το Μαξίμου η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και συζητήθηκε η πορεία του ελληνικού προγράμματος και των μεταρρυθμίσεων.

«Υπήρξε απόλυτη συμφωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της ΕΚΤ στην εκτίμηση ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Λίγο πριν την συνάντηση ο Μάριο Ντράγκι δήλωνε ότι «Η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα για τις συντάξεις και τα κόκκινα δάνεια».

 Σε δυσαρμονία με το παγωμένο κλίμα στο Νταβός ο Ιταλός επικεφαλής της ΕΚΤ, λίγο πριν συναντηθεί με τον Α.Τσίπρα, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του Ελληνικού προγράμματος.
”Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος, θα υπάρξει συμφωνία και η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα. Η ελληνική οικονομία έχει τις δυνατότητες να επιστρέψει στην ομαλότητα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σημαντική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και στη δημοσιονομική προσαρμογή”.

Όπως όμως αποκάλυψε ο Μάριο Ντράγκι αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές για:

– Τις συντάξεις, τις οποίες χαρακτήρισε ως σημείο – κλειδί

– Τα κόκκινα δάνεια

– Τους δημοσιονομικούς στόχους για τα έτη 2018 – 2019

Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως έρχονται νέα μέτρα, εξαιτίας της ατάκας του Ντράγκι για τα έτη 2018 – 2019.

Ντράγκι: Η ΕΚΤ είναι αποφασισμένη και πρόθυμη να δράσει

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δήλωσε επίσης, από το Νταβός, ότι η ΕΚΤ έχει πολλά εργαλεία στη διάθεσή της για να οδηγήσει υψηλότερα τον πληθωρισμό και είναι αποφασισμένη και πρόθυμη να ενεργήσει προκειμένου να εκπληρώσει την αποστολή της.
”Έχουμε πολλά εργαλεία Και ιδιαίτερα έχουμε την αποφασιστικότητα και την προθυμία και την ικανότητα του Διοικητικού Συμβουλίου για να δράσουμε και να αναπτύξουμε αυτά τα εργαλεία” τόνισε ο Ντράγκι που ουσιαστικά έδωσε σήμα ανόδου στις αγορές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε