Πολιτική

Α. Λοβέρδος από Άγιον Όρος: Από Δευτέρα οι μετεγγραφές φοιτητών

Στα θέματα που απασχόλησαν το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για ζητήματα της Αθωνικής Πολιτείας και στις λύσεις που δόθηκαν αναφέρθηκε σε δηλώσεις του, ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, σήμερα, δεύτερη μέρα της προγραμματισμένης διήμερης επίσκεψης του στο Άγιον Όρος, που ακολούθησε σε συνέχεια μιας «πρώτης επίσκεψης προετοιμασίας» τον Ιούλιο.

«Οι αιτήσεις για μετεγγραφές θα ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα και θα τελειώσουν την επόμενη Παρασκευή» τόνισε ερωτηθείς για τις μετεγγραφές πρωτοετών φοιτητών, ο υπουργός Παιδείας.

«Σήμερα δημοσιεύονται σχετικές αποφάσεις οι οποίες ρυθμίζουν ό,τι πρόκειται να γίνει. Υπάρχει και μια σχετική τροπολογία στη Βουλή για την οποία είχα ενημερώσει από την περασμένη εβδομάδα και ελπίζω με αυτές τις παρεμβάσεις το θέμα να γίνει διαχειρίσιμο, γιατί είχε πάρει διαστάσεις μη διαχειρίσιμες. Κι έτσι θα καταφέρουμε να πετύχουμε μια πολύ έντιμη εφαρμογή του νόμου. Εκείνο που μπορώ να πω αυτή την στιγμή είναι ότι οι αιτήσεις για μετεγγραφές θα ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα και θα τελειώσουν την επόμενη Παρασκευή».

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για παράνομες προσλήψεις υπαλλήλων στο ΑΠΘ επί σειρά ετών, όπως αναφέρουν πρόσφατα δημοσιεύματα, ο υπουργός επεσήμανε: «Δεν έχω συγκεκριμένη εικόνα. Θα συναντηθώ με τον πρύτανη τις επόμενες μέρες και θα ενημερωθώ ακριβώς. Δεν θα σχολιάσω το συγκεκριμένο θέμα. Θα μιλήσω γενικά. Είναι συμφωνία όλων, όπου υπάρχει τέτοια περίπτωση να τίθεται εκτός Ιδρύματος. Αλλά αυτό είναι μία συμφωνία του παρελθόντος, δεν έχω επίκαιρη ενημέρωση την οποία και αναμένω από τον πρύτανη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τροπολογία στη Βουλή για τις μετεγγραφές φοιτητών – Τι αλλάζει και ποιές διατάξεις τροποποιούνται… μόνο για φέτος

Σε διαθεσιμότητα από χθες οι παιδεραστές εκπαιδευτικοί

Λοβέρδος: Είναι πάνω από 4 οι παιδόφιλοι εκπαιδευτικοί! – Θα τους διώξω και ας πάνε και στον Πάπα της Ρώμης

Καθηγητές και δάσκαλοι σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας! Αποκαλύψεις από τον Ανδρέα Λοβέρδο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Απομακρύνεται το σενάριο ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να αλληλοψηφίσουν τις προτάσεις τους για προανακριτική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Τα στελέχη της Κουμουνδούρου εμφανίζονται ιδιαίτερα αρνητικά σε αυτό το σενάριο, καθώς θεωρούν ότι η δική τους πρόταση είναι πιο συγκεκριμένη και ζητά να ελεγχθούν Βορίδης και Αυγενάκης
Ο Σωκράτης Φάμελλος
Νίκος Δένδιας για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα Safe: Δεν έχει νόημα αν δεν έχουμε επιπλέον δημοσιονομικό χώρο
Σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια χωρίς επιπλέον χώρο από τον προϋπολογισμό, η συμμετοχή στο «Safe» δεν είναι εφικτή στην παρούσα φάση, ανεξαρτήτως προθέσεων
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας
Παραιτήθηκε ο γραμματέας ΝΕ Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Αντωνόπουλος για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ - «Επέστρεψα τα χρήματα για λόγους ευθιξίας»
«Η επιχειρούμενη από συγκεκριμένους κύκλους σύνδεση του ονόματός μου με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, γίνεται με αποκλειστικό στόχο να πληγεί το ΠΑΣΟΚ»
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ 21
Αυστηρή απάντηση τoυ ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα: «Ανεδαφικές οι αναφορές σε κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες»
«Το νομικό καθεστώς στο Αιγαίο είναι ξεκάθαρο. Η ελληνική κυριαρχία στην περιοχή αυτή ορίζεται σαφώς και οριστικώς από διεθνή συμβατικά κείμενα», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
Το θαλάσσιο Πάρκο στο Νότιο Αιγαίο 35