Πολιτική

“Άδειασμα” Βούτση σε Πολάκη – “Με το ύφος του δίνει στόχο στην αντιπολίτευση”

Σε... "άδειασμα" του Παύλου Πολάκη προχώρησε επί της ουσίας ο Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας την στάση και το ύφος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

O κ. Βούτσης, σε συνέντευξή του στο Βήμα, ανέφερε πως ο κ. Πολάκης «έχει αδικήσει τον εαυτό του -κι όχι μόνο- με προσωπικές αναφορές και ύφος που έδωσαν έδαφος για αντιπαράθεση αλλά και για στοχοποίηση από πλευράς της αντιπολίτευσης».

“Προοδευτικές” γέφυρες ανάμεσα σε αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις

Ο κ. Βούτσης σημείωσε επίσης πως «χρειάζονται πολλαπλές προοδευτικές “γέφυρες” ανάμεσα στις αριστερές και ευρύτερα προοδευτικές δυνάμεις, σε όσες αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιες, για να δημιουργηθεί αυτός ο πόλος με όρους ισοτιμίας και με σαφές αντινεοφιλελεύθερο και αντιδεξιό πρόταγμα».

Χαρακτηρίζει πολιτική ανοησία και απροσχημάτιστο φλέρτ με τη Δεξιά τη ρητορική που έχει αναπτυχθεί περί “στρατηγικής ήττας”, ταπείνωσης και εξοβελισμού του δήθεν μη δημοκρατικού ΣΥΡΙΖΑ.

«Το “αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο” και μάλιστα με τον μανδύα της υπεράσπισης της Δημοκρατίας βρίσκεται σε προφανή αμηχανία και νευρικότητα ακριβώς γιατί εκτός των άλλων ιδιαίτερα η συμφωνία των Πρεσπών διέλυσε κάθε προσπάθεια υγειονομικής ζώνης του κεντρώου χώρου προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα» σημειώνει.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει σε εξέλιξη μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διεμβολίσει το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι «αυτά ανήκουν στην πολιτική προϊστορία της μεταπολίτευσης. Είναι προφανώς αναποτελεσματικά και δεν μας αφορούν».

“Η αδυναμία του ΚΙΝΑΛ έφερε Μωραΐτη και Τόλκα στον ΣΥΡΙΖΑ”

Για την υπουργοποίηση δύο πρώην κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της Βουλής εκτιμά «ότι συνιστούν στρατηγικές μετατόπισεις και ανάληψη προσωπικής ευθύνης, εν όψει της μέχρι τώρα αδυναμίας της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να εκφράσει και να απαντήσει θετικά στην προφανή πολιτική απαίτηση για τη μορφοποίηση της εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης στη μεταμνημονιακή Ελλάδα».

«Είναι επίσης κατάφαση στο κυβερνητικό έργο που οδήγησε στην έξοδο από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και με ορατές κοινωνικές και οικονομικές θετικές επιδόσεις που προοιωνίζονται ένα ακόμα καλύτερο μέλλον, σε αντιπαράθεση με το ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ» συμπληρώνει.

Δηλώνει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2019 και επισημαίνει ότι «η φιλολογία περί αριστερών ή δεξιών παρενθέσεων έχει πολλαπλά διαψευσθεί στην πράξη επί τετραετία και δεν έχει καμία βάση προφανώς και για το μέλλον». «Άλλωστε η πρόταση του πρωθυπουργού, από τώρα, για τον νυν ΠτΔ κ. Προκόπη Παυλόπουλο, νοηματοδοτεί απολύτως την ειλικρίνεια των συνταγματικών προτάσεων που υπέβαλε η σημερινή πλειοψηφία και οι οποίες θεωρώ ότι θα ψηφισθούν και πάλι στη δεύτερη ψηφοφορία στις 14 Μαρτίου» υπογραμμίζει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΝΔ για αποκαλύψεις Στουρνάρα: Ο Τσίπρας που συνεχίζει με πάθος το πολιτικό του comeback, τι έχει να πει για όλα αυτά;
Για σκοτεινές πρακτικές, απόπειρα πολιτικής παρέμβασης στο τραπεζικό σύστημα και στοχοποίηση του ίδιου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κάνει λόγο η Αλεξάνδρα Σδούκου
Ο Αλέξης Τσίπρας
Γιάννης Στουρνάρας: Όταν αρνήθηκα τη διοίκηση στην Τράπεζα Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το ΣΔΟΕ στη σύζυγό μου
Ο διοικητής της ΤτΕ αποκαλύπτει το παρασκήνιο των επιλογών για τη διοίκηση της τράπεζας και μιλά για τη ρήξη με την τότε κυβέρνηση, λέγοντας ότι οι πιέσεις «δοκίμασαν» στην πράξη την ανεξαρτησία του θεσμικού του ρόλου
Τσίπρας και Στουρνάρας
Συνάντηση Ζαχαράκη με Γκιλφόιλ: «Η ελληνοαμερικανική συνεργασία στην παιδεία είναι επένδυση στο κοινό μας μέλλον»
Η υπουργός Παιδείας και η πρέσβης των ΗΠΑ συζήτησαν για κοινές δράσεις με αφορμή τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου και τα 250 χρόνια από τη Διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας
Κίμπερλι Γκιλφόιλ και Σοφία Ζαχαράκη
«Ροντέο» στη Βουλή: Η Κωνσταντοπούλου αποκάλεσε «άθλιο υποκείμενο» τον Γεωργιάδη – «Είμαι αυτός που θα σε βάλει φυλακή» απάντησε ο υπουργός Υγείας
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας προκάλεσε επεισόδιο και με την υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, ενώ νωρίτερα είχε αποκαλέσει «κηφήνες» τους βουλευτές της ΝΔ
Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου
112