Πολιτική

Άδραξε το… κόμμα: Ο Βαρουφάκης παρουσιάζει το DiEM25 στο Βερολίνο

Το είπε και θα το κάνει το κόμμα ο Γιάνης Βαρουφάκης. Και όχι μόνο θα το κάνει, αλλά θα ανακοινώσει και την ίδρυσή του από το Βερολίνο. Πότε; Στις 9 Φεβρουαρίου με το καλό.

Τα σχέδια του πρώην υπουργού Οικονομικών “αποκαλύπτει” το politico.eu, επικαλούμενο γερμανικά ΜΜΕ. Το όνομα αυτού; Democracy in Europe Movement 2025 ή κατά συντομογραφία DiEM25. Το κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη λοιπόν, θα είναι ένα κόμμα αριστερό και φιλοευρωπαϊκό και θα ανακοινωθεί σε θέατρο του Βερολίνου.

Στόχος του νέου κόμματος θα είναι να βάλει τέλος στον κατακερματισμό της Ευρώπης, αναφέρουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες την πρόθεσή του να δημιουργήσει ένα πανευρωπαϊκό κίνημα.

Όπως έχει πει στόχος του είναι μια τρίτη εναλλακτική ανάμεσα στο «κουκούλι των εθνικών κρατών» και των «αντιδημοκρατικών δομών» των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Όσο για το τι σημαίνει το 2025; Μάλλον θα το απαντήσει ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης στις 9 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο…

Πηγή: politico.eu

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο Πολάκης θεσμικά αιτήθηκε την πληρωμή σε αγρότες και κτηνοτρόφους» – «Βιαστικοί ή συνυπεύθυνοι;»
Δημοσιεύματα και διαρροές με ονόματα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το σημερινό για τον Παύλο Πολάκη έχουν στόχο να κρύψουν την ευθύνη του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του»
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή 2
Άδωνις Γεωργιάδης: «Προσφεύγω άμεσα στην δικαιοσύνη» – Διάψευση για εμπλοκή του σε υπόθεση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης
«Δεν θα επιτρέψω κανένας να παίξει ξανά με την Τιμή και την Υπόληψή μου. Αρκετά υπέφερα από την λάσπη και τις συκοφαντίες στο παρελθόν. Ως εδώ!»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
«Μου έβαλε το "μαχαίρι στο λαιμό" για τα χρήματα που έπρεπε να δώσω», λέει η Ζέττα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε
«Πάλεψα με τη συνείδησή μου όχι για το αν θα πληρώσω, αλλά για το αν πρέπει να τον καταγγείλω αμέσως ή να του δώσω ένα περιθώριο ενδεχομένως να διορθώσει»
Η Ζέττα Μακρή
ΠΑΣΟΚ σε Τσίπρα: Έπαιξες την χώρα στα ζάρια – Η ιστορία δεν γράφεται με όρους μάρκετινγκ, αλλά από το βίωμα του ελληνικού λαού
Αντί για κατάργηση των μνημονίων, έφερε το τρίτο, αχρείαστο και επαχθέστερο μνημόνιο, το υπερταμείο και την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 έτη
Αλέξης Τσίπρας 4