Πολιτική

Άδραξε το… κόμμα: Ο Βαρουφάκης παρουσιάζει το DiEM25 στο Βερολίνο

Το είπε και θα το κάνει το κόμμα ο Γιάνης Βαρουφάκης. Και όχι μόνο θα το κάνει, αλλά θα ανακοινώσει και την ίδρυσή του από το Βερολίνο. Πότε; Στις 9 Φεβρουαρίου με το καλό.

Τα σχέδια του πρώην υπουργού Οικονομικών “αποκαλύπτει” το politico.eu, επικαλούμενο γερμανικά ΜΜΕ. Το όνομα αυτού; Democracy in Europe Movement 2025 ή κατά συντομογραφία DiEM25. Το κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη λοιπόν, θα είναι ένα κόμμα αριστερό και φιλοευρωπαϊκό και θα ανακοινωθεί σε θέατρο του Βερολίνου.

Στόχος του νέου κόμματος θα είναι να βάλει τέλος στον κατακερματισμό της Ευρώπης, αναφέρουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες την πρόθεσή του να δημιουργήσει ένα πανευρωπαϊκό κίνημα.

Όπως έχει πει στόχος του είναι μια τρίτη εναλλακτική ανάμεσα στο «κουκούλι των εθνικών κρατών» και των «αντιδημοκρατικών δομών» των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Όσο για το τι σημαίνει το 2025; Μάλλον θα το απαντήσει ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης στις 9 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο…

Πηγή: politico.eu

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε την Κάγια Κάλας στο Μέγαρο Μαξίμου – Η ΕΕ επιδιώκει να ενισχύσει τον στρατηγικό της ρόλο απέναντι στις περιφερειακές κρίσεις
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κατάσταση στη Γάζα, τη σταθερότητα στη Μεσόγειο και το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κάγια Κάλλας
Η δεξίωση της Κίμπερλι Γκιλφόιλ με Κωνσταντίνο Αργυρό και Αλεξάνδρα Νίκα – Γέμισε με πολιτικούς και εφοπλιστές το Jefferson House
Η δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία στο Κολωνάκι παρατέθηκε προς τιμήν του υπουργού Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Νταγκ Μπέργκαμ και του υπουργού Ενέργειας Κρις Ράιτ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ
11
Τεράστια ενεργειακά deal ανακοινώνονται σήμερα στο Ζάππειο – Αμερικανική απόβαση για την Σύνοδο Ελλάδας – ΗΠΑ
Η Αθήνα χαρακτηρίζει την ισχυρή Αμερικανική παρουσία στη χώρα και τη στρατηγική συνεργασία «ψήφο εμπιστοσύνης των ΗΠΑ προς την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση»
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπουργοί 5