Πολιτική

Μητσοτάκης: «Η μάχη για την ακρίβεια θα συνεχιστεί» – Αιφνιδιαστική επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη το πρωί της Τρίτης (05.03.2024) σε σούπερ μάρκετ στη Λένορμαν.

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο σούπερ μάρκετ στη Λένορμαν συνόδευε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

«Η μάχη κατά της ακρίβειας είναι συνεχιζόμενη. Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες των ελληνικών νοικοκυριών», ήταν τα λόγια του.

Στη συνέχεια πρόσθεσε… «Ηρθαμε να διαπιστώσουμε στην πράξη την αποδοτικότητα των μέτρων για μείωση των τιμών. Προφανώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα που αφορά τη λειτουργία της αγοράς και θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Να ξεχωρίσω το βρεφικό γάλα που βλέπουμε μειώσεις 15% με 20% γιατί οι τιμές είχαν όντως ξεφύγει. Θέλουμε τον ανταγωνισμό, όχι αισχροκέρδεια. Oι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και όπου υπάρχουν παραβάσεις, θα υπάρξουν τα πρόστιμα.  Μειώσεις σημαντικές, ειδικά για τους νέους γονείς, καθώς οι τιμές το τελευταίο διάστημα είχαν όντως ξεφύγει. Και η προσπάθεια προφανώς συνεχίζεται».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα φροντίσει το τραπέζι της σαρακοστής και του Πάσχα, να είναι καλύτερο για τους καταναλωτές. «Θα κάνουμε ότι πρέπει για φθηνότερο σαρακοστιανό τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε… «Μιλάμε για μια δραστική παρέμβαση. Υπήρχε πραγματικός λόγος που αυξήθηκαν οι τιμές γιατί αυξήθηκε τότε το κόστος παραγωγής, το ερώτημα είναι γιατί παρέμειναν αυξημένες, εκεί κάναμε την παρέμβαση. Τελικά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών. Επίκειται και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και είμαστε σε καλό δρόμο για μέσο μισθό 1.500 ευρώ και κατώτατο στα 950. Αν προσθέσετε και μια πολιτική μείωση των φορολογικών συντελεστών».

Στην ερώτηση αν θα δοθεί βοήθημα το Πάσχα είπε… «Είμαστε στην αρχή της χρονιάς και πρέπει να υλοποιήσουμε τον προϋπολογισμό. Στο τραπέζι του Πάσχα και της Σαρακοστής θα γίνει το καλύτερο δυνατό.

mitsotakis market eurok

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην οδό Λένορμαν στην Αθήνα, Τρίτη 5 Μαρτίου 2024. Τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του συνόδευε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. 
(POOL

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην οδό Λένορμαν στην Αθήνα, Τρίτη 5 Μαρτίου 2024. Τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του συνόδευε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. 
(POOL

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην οδό Λένορμαν στην Αθήνα, Τρίτη 5 Μαρτίου 2024. Τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του συνόδευε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. 
(POOL

Να σημειωθεί ότι από την περασμένη Παρασκευή έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα για την ακριβεία και υπολογίζεται ότι έχει πέσει η τιμή σε περίπου 4.000 προϊόντα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 6
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά